Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 25

Fejsbuk opcija koja otkriva sve vaše tajne
Iako toga možda niste bili svesni, svi vaši strahovi vezani uz najpopularniju društvenu mrežu napokon su se obistinili.

U redu, ova izjava je možda malo predramatična, ali činjenica je da je ono čime se Fejsbuk jako dugo dičio i što je godinama navodilo ljude da se učlanjuju u "grupe mamilice" napokon dostupno. Doduše, samo za vaše oči, ali ipak dostupno.
 
Naime, jedan od razloga što tako volimo Fejsbuk je i činjenica da možemo neometano da proveravamo sve što nas zanima na profilima bivših ljubavnika, "neprijatelja" ili novih simpatija, bez njihovog saznanja.
 
Ali, sa uvođenjem nekih promena u "Timeline"-u, odnedavno postoji opcija da vidite šta ste sve pretraživali. Da, da vidite koga ste sve "uhodili", odnosno, da vidite ono što ne biste želeli da vidi bilo ko drugi osim vas.
 
To možete napraviti tako da odete na "Activity Log" koji se nalazi gore desno na stranici vašeg profila, odnosno na "Timeline"-u koji je dostupan i vašim prijateljima kako bi proverili vaše poslednje aktivnosti. A ono što se prikazuje samo vama je mogućnost da vam Fejsbuk pokaže i aktivnosti koje vidite samo vi, obeležavanjem kućice na vrhu stranice pored koje piše "Include Only Me activity", odnosno da vam se prikaže sve spomenuto - vaša pretraživanja. Ona su postavljena na "najzaključaniju" opciju, odnosno da to možete videti samo vi, ali ovakvim potezom Fejsbuk je otišao korak dalje i to u smeru koji se korisnicima verovatno neće svideti.
 
Hoće li Zukerberg uskoro odlučiti da vaša pretraživanja mogu biti vidljiva čitavom svetu, ne znamo, ali velika je verovatnost da ta odluka ne bi bila dobra za dosadašnju politiku, u kojoj je upravo nesmetani "voajerizam" bio jedan od glavnih razloga goleme popularnosti i globalne rasprostranjenosti ove društvene mreže.


IZVOR


-Mallena-
25.02.2013
678
glasova: 3





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti