Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 19

Fejsbuk pokrao Tviter, uvodi nove opcije!
Izgleda da je Fejsbuk rešio da svoje korisnike “počasti“ novim opcijama koje su na Tviter mreži izuzetno popularne: haštag i liste aktivnosti.
Fejsbuk je nedavno zabranio Tviter korisnicima da gledaju Instagram fotografije, ali zato namerava da svojim korisnicima ponudi neke od Tviter opcija, koje su izuzetno popularne na tom mikro blogu.

Od nastanka Tvitera poznata nam je i haštag oznaka, koja se formira od znaka # spojenog sa temom ili pojmom. Recimo #MWC2013 ili #prijavitelegrafu.

Prateći haštagove, korisnici lakše mogu da pronađu tvitove i korisnike koji ih zanimaju, i na jednom mestu pregledaju sve tvitove na temu obuhvaćenu haštagom. Haštag opcija, sem navedenih stvari, na Fejsbuku bi omogućila lakše informisanje o tome šta korisnici prate, ko je koliko popularan i šta je trenutno “in“ na društvenoj mreži.

Haštag je, takođe, idealan i za ciljano oglašavanje koje Fejsbuk sve agresivnije forsira, i haštag bi bio jedan od najlakših načina da Fejsbuk sazna šta da ponudi svakom korisniku koji ga upotrebljava. Zapravo, oni bi to sami pokazali društvenoj mreži, koja bi kasnije “samo“ poslala oglas koji korisnici treba da vide.

Sem haštagova, Fejsbuk bi, prema pisanju “TechCrunch” portala, uskoro mogao uvesti i liste objava, kategorije sa haštagovima i “Mentions” liste, koje su svim korisnicima Tvitera vrlo dobro poznate.

Kada će haštagovi zaživeti na Fejsu i da li ćemo ih uopšte videti na toj društvenoj mreži, saznaćemo uskoro. Podsetićemo vas na to da su sva šuškanja o novim Fejsbuk opcijama uglavnom bila i potvrđena.

IZVOR


Badboy
18.03.2013
606
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti