Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 12

Foto-strip: Srpska politika u 2012.
Srpsku političku scenu možda je najlakše upoznati kroz fotografije političara u kampanji, na susretima s građanima, ili u (nekad) gotovo suludim situacijama u kojima su se našli. Pripremili smo vam mali foto-album "najblistavijih" trenutaka naših političara iz 2012. godine. Pripremite kisele osmehe...

Tomino kolo:







izborne noći najlakše je pojmiti kada se vide slike Tomislava Nikolića kako se sapliće igrajući kolce nakon objavljivanja pobede nad Borisom Tadićem.

Maratonac Boris Tadić:









U slučaju Borisa Tadića, izbor zanimljivih fotografija zaista je veliki - od obilazaka štala, preko maratona do vožnje kombajna i bagera... Tadić se iz petnih žila (a sudeći po slikama s maratona i doslovno!) trudio da tokom kampanje prikaže sebe kao pobednika.





Izraz njegovog lica s jednog od sednica Glavnog odbora DS-a posle izbora dovoljno govori koliko je u nameri uspeo... Bar ima papirni aviončić.

Ivica Dačić - pevač, policajac, premijer...









Svojim izvođenjem pesme "Miljacka" Ivica Dačić je već izgradio svojevrsnu pevačku karijeru, a snimci na "jutjubu" na kojima srpski premijer pokazuje pevačke sposobnosti imaju na hiljade pregleda. Istaknuta imena estrade takmiče se ko će više da pohvali njegov glas, a mnogi od njih su se i slikali s njim: Ana Bekuta, Ceca, Mira Škorić... Sa Halidom Bešlićem premijer je i zapevao u Sarajevu.

Grlitelj 1: Milorad Dodik







Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik postao je nezaobilazan deo političke scene Srbije. Ne samo zbog izjava da mu Sarajevo nije glavni grad i da u fudbalu navija za reprezentaciju Srbije, već i zbog brojnih druženja s predstavnicima srpske politčke i estradne elite. Mnogi nisu odoleli njegovom zagrljaju ili držanju za ruke - od Borisa Tadića do Svetlane Ražnatović. Sa premijerom Dačićem voli i da podeli tompus...

Grlitelj 2: Milutin Mrkonjić





Ni zagrljaju Milutina Mrkonjića izgleda nije lako odoleti. Ili se bar istrgnuti iz njega... Sada već kultna fotografija od pre nekoliko godina na kojoj nežno prislanja glavu Velimira Ilića na grudi, u 2012. je dobila nastavak. Na Veljino mesto došao je partijski šef Ivica Dačić, koji je dobio i očinski poljubac u čelo.

Dragan Đilas - sam svoj majstor







Dragan Đilas nema mnogo vremena. Kada mu se žuri, on "s nogu" srkne kafu s aparata, sam skine rotaciono svetlo sa službenog BMW-a, seda za volan i vozi se gde mu treba.

Tomo, gde si? Ivice, kao da ti čujem glas...









Razmimoilaženja predsednika Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića oko platforme za rešenje kosovskog pitanja najočiglednija su na nekoliko fotografija nastalih tokom posete državnog vrha Bosni i Hercegovini. Na konferenciji za novinare u Banja Luci gledali su u plafon, u pod, u Dodika, samo ne jedan u drugog.

Bojan Pajtić - Vojvođanski premijer, pevač, mornar...





Na predizbornom skupu DS-a u Novom Sadu, Bojan Pajtić i Boris Tadić su još uvek učestvoali u istoj kampanji. Na Tadićev pokušaj animiranja, Pajtić je odsutno kuckao poruku na mobilnom telefonu, ali je kasnije ipak zapevao. Zbog majice "odl nejvi" (engl. "navy" - mornarica") nije bio jedini panonski mornar u Novom Sadu. Pitanje je šta o tome misli Olivera Balašević (na slici pored Tadića i Pajtića), čiji suprug je dosad bio ekskluzivni nosilac te titule.

Dragan Marković Palma - bajker





Marković Palma svakako je jedan od političara čije fotografije zaslužuju da se nađu u jednom ovakvom pregledu godine. U 2012. smo otkrili da živopsini gradonačelnik Jagodine ima i omiljeno prevozno sredstvo - skuter. A čovek bi očekivao da voli "harli dejvidson"...

Томислав, это так смешно!



Oproštajni prijem ruskog ambsadora Aleksandra Konuzina bio je nabijen emocijama. Predsednik Tomislav Nikolić rekao je da je Konuzin prijatelj ne samo Srbije, nego i njegov lični. Sudeći po jednoj od fotografija, oni izgleda dele i smisao za humor.

Vuk Jeremić: I'll be back...



Vuk Jeremić možda jeste zbog novog posla predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a nakratko napustio srpsku političku scenu, ali tokom nedavnog susreta sa Arnoldom Švarcenegerom imao je jasnu poruku za 2013: I'll be back!

IZVOR


lukacar95bre
12.01.2013
1556
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti