Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Oktobar » 5

Frizure za ovu jesen

Lepa i negovana kosa uvek privlači poglede, a veoma je bitna za celokupan izgled.

Ova sezona donela je mnogo novih frizura i trendova u oblikovanju kose. Nešto više o

najnovijim tehnikama šišanja i bojenja kose rekla nam je Ljiljana Dragutinović, predstavnik francuske firme "Laboratoria Dukastel Pariz” za Srbiju i dugogodišnji demonstrater frizura u zemlji i inostranstvu. Nekoliko njenih predloga pomoći će vam da izaberete frizuru po meri.

- Ove sezone moderne su sve dužine kose, ali poseban akcenat je na kraćim frizurama sa volumenom. Veoma su aktuelni i asimetrični oblici, jedna strana je duža, druga je ošišana skroz kratko ili obrijana. Dominiraju i bob i paž frizure, a što se tiče šišanja koristi se kombinacija različith tehnika, a najviše je zastupljeno ubodno i klizno šišanje. Od boja preovlađuju tople nijanse od plave do smeđe, a ove jeseni dominiraju i crveni tonovi. Meliranje se radi intenzivnijim nijansama – svetlo violet, bakarnim, ticijan… Pramenovi su svetliji, osenčeni tako da izgledaju što prirodnije kao "sunce u kosi”.

1. Kosa je ošišana asimetrično sa kraćim delom sa strane, a prednji deo je malo duži. Diskretno je iznijansirana u tonovima tamne i svetle čokolade.

2. Kosa je ošišana stepenasto korišćenjem ubodne i klizne tehnike, a u jednom delu je i ravna. Poseban pečat daju joj asimetrične šiške. Ofarbana je u kestenjasto braon, a na krajevima je melirana svetlokestenjastom nijansom.

3. Ova frizura dobijena je asimetričnim šišanjem, sa strane je skroz kratka, a zulufi su ostavljeni uz lice. Prednji deo je duži i može se oblikovati po želji. Ofarbana je tamnobraon bojom i melirana bakarnocrvenom nijansom.

4. Duga ravna kosa, na krajevima je istanjena, a šiške su asimetrične. Ofarbana je u boji tamne čokolade i nijansirana u tri tona – viloet, bakarno crvenu i plavu.

5. Kosa je ofarbana u dva tona svetlo bakarnoplavu i zlatnoplavu. Ošišana je stepenasto sa naglašenim volumenom do ramena, a krajevi su istanjeni.

6. Kratka frizura stepenasto ošišana sa asimetričnim šiškama. Koren je ofarban tamnoplavom, a na krajevima je iznijansirana. Veoma je laka za održavanje.

7. Kosa je ošišana ravno sa istaknutim volumenom na potiljku, istanjena je na vratu, a stepenasta u gornjem delu. Šiške su kratke i upečatljive. Kosa je ofarbana u tri boje – braon, violet i kupinu.



Dorja
05.10.2011
1627
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti