Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 18

Gotova prva faza NBA, kreće plej-of! A u njemu bez Jute, na veliku radost Lejkersa
Prva faza NBA lige je privedena kraju: ligaški deo prvenstva je završen a nakon 15 poslednjih utakmica otklonjene su sve dileme oko parova predstojećeg prvog kola plej-ofa. U doigravanju neće biti Jute, koja je porazom u Memfisu (86:70) otvorila vrata Lejkersima, što su oni iskoristili da tirjumfom nad Hjustonom od 99:95 posle produžetka ne samo proslave ulazak u plej-of, već i da preteknu "rakete" i kao sedmi u Zapadnoj konferenciji zakažu duele sa San Antonijom. Burno je bilo i u ostatku lige, baš zbog borbi oko pozicija sa kojih se kreće u završne borbe za titulu.

Juta je u Memfis stigla i da bi pobedila "grizlije" i da bi tamo čekala poraz Lejkersa u, za kasniji termin zakazanoj, utakmici sa Roketsima. Samo u tom slučaju bi "džezeri" uspeli da se domognu plej-ofa, jer bi se sa ekipom iz Los Anđelesa izjednačili po broju pobeda u ovoj sezoni, a pritom imaju bolji učinak u međusobnim duelima. Međutim, imao je i Memfis veliki razlog da zaigra snažno. Borili su se domaći da pobedom steknu prednost igranja odlučujućeg meča pred svojom publikom u predstojećem plej-of okršaju sa Klipersima. Za to im je bila potrebna pobeda nad Jutom, te poraz Klipersa u Sakramentu.

Zek Rendolf se sa 25 poena i 19 skokova pobrinuo da Memfis pobedi "džezere" i okonča im san o učešću u plej-ofu, ali se na kraju nije baš previše radovao, jer se ispostavilo da su Klipersi pobedili Kingse (108:112). Naravno, daleko veće nezadovoljstvo bilo je u taboru "džezera".

"Naravno da ste razočarani kada ovako završite sezonu. Cilj nam je bio da u ovom prvenstvu dođemo do doigravanja. Imali smo priliku, ali nismo je iskoristili", rekao je trener Jute Tajron Korbin, čija je ekipa dozvolila rivalu da ode na "+16" u trećoj deonici, pa ni 22 poena Ala Džefersona nisu bila dovoljna da se nadoknadi propušteno.

Lejkersi su stoga mogli daleko opuštenije da odigraju svoj meč sa Hjustonom, ali im se porazom Jute otvorila nova mogućnost: pobeda nad Hjustonom donosila im je beg sa osmog na sedmo mesto Zapada, time i izbegavanje susreta sa Oklahomom u prvom kolu. I, iako lišeni usluga teško povređenog Kobija Brajanta, Lejkersi su zaigrali odlično, predvođeni Stivom Blejkom (24 poena), Pauom Gasolom (tripl dabl učinak sa 17 poena, 20 skokova i 11 asistencija) ali i Dvajtom Haaurdom koji je pored 16 poena i 18 skokova imao i odlučujuću blokadu nad Džejmsom Hardenom u finišu produžetka. Harden je meč završio sa 30 poena, a Parsons je dao 23 za Hjuston, koji je mogao da završi i šesti, umesto, da je uspeo da savlada Lejkerse, a da je Golden Stejt izgubio od Portlanda, kao što nije.

Otklonjene su još neke dileme: umesto Atlante, koja je izgubila od Njujorka sa 98:92, peto mesto na Istoku zauzeli su Čikago Bulsi, pobedivši Vašington sa 95:92 bez nastupa Vladimira Radmanovića, a uz 19 poena Karlosa Buzera.



IZVOR




Nikolakuzzz
18.04.2013
541
glasova: 3





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti