Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 15

I Kusturica radi na filmu o Tomi Zdravkoviću
Producent Gane Pecikoza zajedno sa rediteljem Nebojšom Radosavljevićem Čupkom priprema igrano-dokumentarni film o Tomi Zdravkoviću. Supervizor će biti reditelj Emir Kusturica.

- Sve je zasada u početnoj fazi. Imamo dosta intervjua sa ljudima koji su poznavali Tomu, ali još uvek tragamo za glavnom pričom. Sinopsis filma o Tomi Zdravkoviću daću Emiru Kusturici kao supervizoru. Sa njegovim instrukcijama napravili bismo konačnu verziju scenarija i krenuli bismo sa snimanjem filma. Toma zaslužuje da se napravi dobar film o njegovom životu - rekao nam je Gane Pecikoza.

Pre dve godine snimljen je kratki igrani film “Čuvari duše”, koji je uradio mladi reditelj s Akademije umetnosti iz Bijeljine Aleksandar - Saša Stankić, kome je to bio diplomski rad. U filmskoj priči o Tomi Zdravkoviću pojavljuju se mnogi njegovi prijatelji glumci i pevači, kao što su Danica Maksimović, Dragan Nikolić, Ružica Sokić, Šaban Šaulić, kao i Tomin brat, pevač Novica Zdravković.

- U filmu pevam nekoliko Tominih numera na sceni koja je napravljena u „Mažestiku”. Priča o Tomi treba da bude ispričana da je vide i mladi gledaoci koji ne znaju puno o njemu, a vole da pevaju njegove pesme po kafanama. Film traje svega dvadeset minuta i to gledaoci mogu da vide na Jutjubu - kaže Novica, brat Tome Zdravkovića.

Novica misli da bi trebalo mnogo ozbiljnije raditi da bi se napravio pravi igrani film o Tomi Zdravkoviću. I zato pozdravlja ideju Ganeta Pecikoze.

- Za pravi film o Tomi treba ozbiljna i skupa produkcija, da se pokaže da je on bio autentični boem koji je zatvarao kafane i svoju dušu poklonio narodu. Pre izvesnog vremena menadžer Gane Pecikoza uradio je dugački intervju sa mnom gde sam ja pred kamerama pričao anegdote i detalje o Tominom životu. To bi mogla da bude dobra osnova za neki budući film - rekao nam je Novica Zdravković.

Legenda kafanske muzike i boem Toma Zdravković ostavio je za sobom pregršt pesama koje se i dan-danas pevaju i obrađuju. Najnoviju obradu Tominog starog hita “Noćas mi srce pati” napravila je grupa “357”.

IZVOR


Nikolakuzzz
14.02.2013
424
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti