Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Mart » 27

Imenovan novi direktor Microsofta BiH
Omar Krivošija imenovan je za novog direktora Microsoft ureda u Bosni i Hercegovini. Omar dolazi na poziciju direktora nakon što je više od četiri godine bio zadužen za odnose sa ključnim klijentima i velikim korisnicima Microsofta u BiH, uključujući sektore javne uprave i obrazovanja, odnosno vodeće privatne kompanije.

Obrazovanje je stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dok je paralelno gradio svoju poslovnu karijeru u nekoliko IT kompanija. Nakon trogodišnjeg radnog iskustva na poziciji komercijalnog direktora u Kim Tec d.o.o., prelazi u Microsoft BiH. Njegova zaduženja u Microsoftu BiH su još obuhvatala razvoj i implementaciju poslovnih planova, definisanje strategija za korisnike i partnere, te rukovođenje odnosa između Microsofta i velikih korisnika.

Povodom preuzimanja nove pozicije, direktora Microsofta BiH, Omar Krivošija je izjavio sljedeće: „U vođenje ove kompanije krećem s velikom motivacijom i energijom kojom želim osigurati uspješno poslovanje i svestan sam odgovornosti koju preuzimam. Moj prvenstveni zadatak, ali i svih zaposlenih, je da odgovorimo na potrebe naših korisnika i na sve trendove koji nas okružuju i očekuju. Naš zadatak je da nastavimo sa kontinuiranom promocijom upotrebe informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata bosanskohercegovačkog društva kao što su obrazovanje i javna uprava, te povećanje IT veština svih stanovnika BiH. To možemo postići kontinuiranom saradnjom sa našim partnerima, korisnicima i ICT stručnjacima,“ i u nastavku dodao da očekuje uzbudljivu 2014. godinu uz promjenu strategije Microsofta i fokusiranjem na korisničke uređaje i usluge.

Objedinjena strategija korisničkog i partnerskog iskustva u Microsoftu obuhvata čitav niz alata za povećanje osobne, timske i institucionalne produktivnosti i konkurentnosti, a sve u svrhu omogućavanja sveobuhvatnog doživljaja proizvoda i usluga uz pomoć kojeg se želi zauzeti sami vrh tehnološke industrije prema pokazateljima zadovoljstva korisnika.

„Imenovanje Omara Krivošije na poziciju direktora Microsofta BiH je logičan izbor pošto je Omar i do sada bio zadužen za uspešnu suradnju s korisnicima, partnerima i distributerima u BiH. Uveren sam da će Omar preuzimanjem ove pozicije, zajedno sa celim Microsoft BiH timom, ostvariti svoj puni potencijal i također, nastaviti s direktnim pozitivnim doprinosom razvoju BiH gospodarstva i ukupnog BiH društva,“ izjavio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

IZVOR


Muh2r3m
27.03.2014
882
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti