Magazin

Početna » Magazin » 2011 » August » 31

Ivković: Igraćemo svoju igru
Selektor Srbije ocenio da će njegovoj ekipi na startu takmičenja biti potrebna velika koncentracija i strpljenje i istakao da su "orlovi" spremni i da jedva čekaju da Eurobasket u Litvaniji počne.

Reprezentacije Srbije i Italije u sredu od 14.15 časova se sastaju na premijeri B grupe Evrobasketa.

Iako je šampionat Evrope od ove godine proširen sa 16 na 24 ekipe, sudeći po sastavu naše grupe, kvalitet nije mnogo razvodnjen.

U celini jeste, ali je žreb bio takav da je u grupi "orlova" i grupi sa kojom se ona ukršta u drugoj fazi okupljeno sedam-osam selekcija, koje se opravdano nadaju prolazu među 16, a neke i među šest, što je plasman koji ostavlja u trci za Olimpijske igre u Londonu.

Uostalom, sajt FIBA Evropa rekao je svoje, proglasivši duel Srbija - Italija utakmicom dana na celom EP!

Izabranici Dušana Ivkovića odradili su poslednji trening u utorak popodne, nakon čega je selektor konstatovao da je ekipa spremna za start prvenstva.

"Meni je delovalo i što se tiče opšteg raspoloženja igrača i svega ostalog, da svi jedva čekaju da prvenstvo počne. Verovatno je tako i kod vas", rekao je Ivković novinarima.

On je podsetio da su Italijani "dobili određene kredite", samim tim što su bili u grupi timova koji nisu prebrodili kvalifikacije, ali su zbog ekspanzije Eurobasketa dobili naknadni poziv.

Sa njima smo se sastali dva puta u kvalifikacijama za EP u Poljskoj 2009. godine (pobedili 78:64 u Kaljariju, odnosno 72:52 u Beogradu).

"Orlovi" su sada znatno iskusniji, ali su "azuri" mnogo dobili na individualnom kvalitetu.

Nije ih teško skautirati u smislu hijerarhije tima i pojedinačnih zaduženja, jer se napad gotovo u potpunosti bazira na Andrei Barnjaniju (pokretljivi centar Toronta, prvi pik 2006), Danilu Galinariju (visoko krilo Denvera, šesti pik 2008) i Marku Belineliju (bek šuter Nju Orleansa, 18. pik 2007).

Ivković je napomenuo da su "posebno opasni Barnjani i Galinari, koji su mladi otišli u NBA, bili visoko draftovani i od tada su izuzetno napredovali".

"Italijani su posle nekoliko godina uključili trojicu NBA igrača i njihova koncentracija i motivacija verovatno će biti najviši baš na startu. A, poznato je da su na startu utakmice ionako najteže za igranje. Znači, biće nam potrebni koncentracija i veliko strpljenje".

Selektor Srbije rekao je da je na treninzima odrađeno sve što je planirano i da je sada najbitnije zaigrati svoju igru, "posebno protiv Italijana".

"Biće naša prednost ako to bude stil igre koji smo gradili u poslednje tri-četiri godine. Da ne uđemo u set igru '5 na 5' ili '1 na 1'. Ne kažem da smo tu slabiji, ali mislim da to nije naša šansa".

Zdravstvenih problema u ekipi nemamo, osim što je Stefan Marković zbog povrede skočnog zgloba pauzirao četiri dana, a sada trenira uprkos bolu.

"On nam je jako bitan igrač u rotaciji, naročito što se tiče promene ritma", otkrio je Duda svoju brigu.

SRBIJA: Teodosić, Tepić, Marković, Paunić, Bjelica, Marković, Savanović, Kešelj, Krstić, Perović, Marjanović, Mačvan. SELEKTOR: Dušan Ivković.

ITALIJA: Manćineli, Barnjani, Galinari, Mordente, Kuzin, Datome, Renci, Haket, Ćinćijarini, Belineli, Maestranci, Karareto. SELEKTOR: Simone Pjaniđani.

Italijani su propustili poslednja tri velika takmičenja - OI 2008, EP 2009. i SP 2010. Na EP 2005. i 2007. zauzeli su deveta mesta, dok su na SP 2006. eliminisani u osmini finala.

Poslednju medalju, srebrnu, doneli su sa OI u Atini 2004, dok su godinu dana ranije na Evrobasketu u Švedskoj uzeli bronzu.

U ostalim mečevima prvog kola grupe B sastaju se Francuska - Letonija (16.45 časova) i Nemačka - Izrael (20 časova).


DjoLe035
31.08.2011
582
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti