Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Oktobar » 5

Izgledajte sveže i prikrijte umor šminkom

Svakome se desila bar jedna neprospavana noć, a posledice tog bdenja uočljive su već jutro posle.

Umor i iscrpljenost najprije će se videti na licu, a natečenost,

podočnjaci, bledilo i crvene oči samo su neki od simptoma umora. Da biste bar prividno delovali sveže i sakrili efekte burne noći, morate znati šta da uradite da se tragovi nedostatka sna ne bi videli na prvi pogled.

Puder za podočnjake

U želji da što bolje prekrijete podočnjake, nemojte preterivati sa količinom korektora ili pudera. Šminka u slojevima, na ispošćenoj koži, deluje gore nego da na ulicu izađete bez trunke pudera. Da biste umanjili vidljivost podočnjaka, istaknite senku duž kosti ispod obrva da biste skrenuli pažnju sa donjih trepavica.

Ajlajner ili olovku nanesite samo na gornji kapak. Izbegavajte tamne senke, one u boji breskve i ljubičaste nijanse. Koristite smeđecrnu maskaru, i to obavezno samo na gornje trepavice. Što su tamnije donje trepavice, tamnije će delovati i podočnjaci. Uvijte trepavice da bi bacale senku na gornji kapak i nanesite još jedan sloj maskare za efekat otvorenijih očiju.

Senkom zamaskirajte crvenilo očiju

„Krvave" oči možete neutralizovati šminkom i bez kapi za oči. To ćete najbolje učiniti senkama zlatne ili svetlosmeđe nijanse za tamniju put, dok se ženama sa svetlim tenom preporučuju senke sa plavim tonovima (svetloplava ili siva). U oba slučaja izbegavajte intenzivne boje i stavite samo malu količinu senke. Cilj je da istaknete oči, ali da ne privlačite previše pažnje.

Krastavcem protiv otoka

Krastavac izvadite iz friza i stavite ga na oči, da biste se rešili otečenosti kapaka. Krastavac skinite kada osetite da je pritisak u očima spao, a otečenost opala. Ukoliko nemate krastavac, isti efekat ćete postići kafenim kašičicama koje ste stavili u zamrzivač pre primene na lice. Nanesite korektor na podočnjake, a na ostatak lica nanesite lagani tečni puder.

Piling za blistav ten

Za početak u zamrzivač stavite dve kriške svežeg krastavca. Nakon toga se umijte hladnom vodom da biste osvežili lice, umanjili otok i podstakli cirkulaciju. Upotrebite piling za uklanjanje odumrlih ćelija kože, zbog čega lice može da izgleda isperutalo i umorno. Nakon toga, nanesite hidratantnu kremu koja će pomoći koži da povrati vitalnost i svežinu.



Dorja
05.10.2011
429
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti