Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Oktobar » 5

Kagava obrnuo krug oko planete

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Šinđi Kagava od početka sezone prešao je blizu 40.000 kilometara, što je otrpilike i obim naše planete! Pitate se kako? Avionom, naravno, mada je i tolika kilometraža najbržim prevoznim sredstvom kada je u pitanju jedna osoba i za tako kratak period, zaista impozantna. Naime, ovaj Japanac se prethodnih dana već treći put od početka avgusta vratio u domovinu na okupljanje reprezentacije povodom azijskih kvalifikacija za Mondijal. Ako se ima u vidu da rastojanje između Nemačke i zemlje izlazećeg sunca iznosi 9.300 kilometara, jasno je i da je samo odlazak u Japan i povratak u Dortmund, te aklimatizacija, popriličan napor za ljudsko biće. Ali to je samo deo Kagavinog putešestvija, pošto je, recimo, početkom septembra iz Japana putovao do 6.000 kilometara udaljenog Taškenta, u Uzbekistan, pa odatle ponovo za Nemačku, a sada je opet u matičnoj državi. Srećom po njega tu će i ostati do 11. oktobra, pošto će selekcija koju predvodi Alberto Zakeroni biti domaćin u duelima protiv Vijetnama i Tadžikistana. Dakle, do povratka u klub prevaliće dodatnih 18.600 kilometara!

Kagava je, uprkos stalnim putovanjima, bio starter na svim utakmicama u bundes ligi izuzen na poslednjoj protiv Augzburga. Trener Jirgen Klop je primetio da je Japanca stigao umor, pa ga je poštedeo

- Kod Šinđija je došlo do iscrpljenosti. Sada opet mora da igra negde u nedođiji, ali će po povratku, konačno, imati malo vrem,ena da se odmori – rekao je Klop.


$TelE
05.10.2011
373
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti