Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 2

KAKAV KOMP! Asus VivoBook, laptop sa tač-skrinom! (FOTO)
Zahvaljujući svojoj maloj veličini i težini, ovaj laptop je idealan za sve kojima je potrebna mobilnost, bilo da se radi o poslovnim korisnicima ili o korisnicima koji bi ga koristili za svakodnevnu upotrebu, a performanse, iako ne vrhunske, su prilično dobre za ovu cenovnu kategoriju


Asusova pristupačna alternativa za ultrabuk računare u vidu VivoBook S300CA, nudi mnogo više nego što njegova cena sugeriše i može da se nosi sa mnogo skupljim uređajima, a ima i još jedan adut u rukavu – tač-skrin dijagonale 13,3 inča.

Zahvaljujući svojoj maloj veličini i težini ovaj laptop je idealan za sve kojima je potrebna mobilnost, bilo da se radi o poslovnim korisnicima ili o korisnicima koji bi ga koristili za svakodnevnu upotrebu, a performanse, iako ne vrhunske, prilično su dobre za ovu cenovnu kategoriju.



Dizajn je u skladu sa ostatkom Asusove linije, sveden i elegantan, međutim, telo ovog modela, dimenzija 331mm puta 234mm, napravljeno iz jednog komada aluminijuma, što mu daje dodatnu čvrstinu i prefinjenost, a kompletna izrada je veoma dobra, nema delova koji su labavi ili se savijaju pod pritiskom, kao kod plastičnih laptopa. Debljina laptopa je 21mm, a težina je 1,75kg, tako da nije baš ultrabuk, ali je izuzetno mobilan.

Tastature na laptopima ove veličine ponekad mogu da budu skučene, ali na ovom modelu je veoma udobna za upotrebu, sa dobrim prostorom između tastera i dovoljnim hodom, a lokalizovana je za srpski jezik. Jedino što možemo da zamerimo je što nema pozadinsko osvetljenje, koje omogućava upotrebu u mraku i opcija je koja se pojavljuje na sve više novih laptopa, ali to nije velika zamerka.



Tačped je, takođe, veoma upotrebljiv, prostran je i lepo se uklapa u kompletni dizajn, a mat površina omogućava lako korišćenje. Zamerka za tačped je što na momente prestaje da prepoznaje gestove, prelaženje prstom preko ivica i upotreba više prstiju, koji su ključni za navigaciju u Windows 8, ali pretpostavljamo da se to može ispraviti softverskim apdejtom, a i retko će te stvarno koristiti tačped, pošto je tu tač-skrin.



Kada je Windows 8 izašao, njegov novi interfejs je zamišljen za ekrane osetljive na dodir. Već smo imali tablete koje pokreće “osmica”, ali tek sada se pojavljuju laptopi koji omogućavaju ovakvu upotrebu. Bili smo skeptični u vezi sa udobnošću dodirivanja ekrana na laptopu, ali posle samo nekoliko minuta smo se navikli. Nažalost, sam kvalitet ekrana je pretrpeo zbog ušteda na ceni, rezolucija je standardna, 1.366 puta 768 piksela, ali kontrast slike je veoma nizak i uglovi gledanja su jako uski.

Računar pokreće Intelov i3 procesor 3217U, na taktu od 1,8GHz, ima 4GB rama i integrisanu Intelovu grafiku HD4000, što mu obezbeđuje pristojne performanse, samo ćete naići na problem ako poželite da pokrećete zahtevnije aplikacije i igrice. Tu je još i hard disk od 500GB, a od portova tu su jedan USB 3.0 i dva USP 2.0, HDMI i VGA. Bežično povezivanje je moguće preko Wi-Fi i blututa. Pri normalnoj upotrebi, baterija će izdržati oko 4 sata, što nije vrhunski, ali je prihvatljivo.



Ako tražite moderan laptop koji nudi pristojne performanse, elegantan dizajn i mobilnost, kao i tač-skrin, po pristupačnoj ceni, ovaj model, koji se prodaje po ceni od 62.999,00 dinara, možda je idealan za vas.

IZVOR


Bosankaaa
02.05.2013
549
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti