Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 10

Kako ženski mozak tumači muške reči?
Vrlo često se dešava gotovo svima da loše, pogrešno ili potpuno suprotno protumačimo ono što nam osoba suprotnog pola saopšti. Uopšte nije po sredi da li je taj neko to rekao usput, sasvim ozbiljno, u šali ili tek onako da ne bi ćutao – bitno je da su reči izgovorene i onda se spram tih reči, mi ravnamo.

Svi smo svesni da je to taj čuveni problem u komunikaciji zbog kog nam mnoge stvari zapinju u životu ili ne uspevaju. Ne znam tačno kako muškarci tumače ženske reči i rečenice, ali sa sigurnošću mogu da potvrdim kako mi tumačimo ono što nam kažu oni sa kojima se zabavljamo, sa kojima se viđamo ili sa kojima nešto planiramo. Odmah da se ogradim – nije sve baš logično ali je tako… šta da se radi…

„Zvaću te da popijemo kafu ovih dana“ – Devojke zaista računaju na popodnevnu kafu sa osobom koja izgovori ovakvu rečenicu, a pre svega računaju da će ih taj neko nazvati u roku od najviše tri dana. Preko tri dana se ne čeka na kafu, odnosno ako se taj neko javi kasnije mi znamo da mu nije dovoljno stalo. U principu, najbolje je kad se javi odmah sutradan sa konkretnim pozivom za tačno vreme i mesto.

Međutim ono što se često dešava svakako jeste i metaforički izraz „šaljivih“ dečaka, pa tako „zvaću te“ znači „poslaću ti sms“; „da popijemo kafu“ znači „da imamo sex“, a „ovih dana“ znači „već večeras ako ne nahvatam neku drugu“. Svaki onaj koji misli da su devojke dužne da čitaju njegove misli, prođe vrlo loše jer ako neko kaže da će zvati na kafu, onda mi sigurno ne mislimo da je on rekao „Možda ti se javim večeras za sex“. Postoje i drugi načini za takve pozive, kafa je kafa!

„Čujemo se“ – Rečenica koja se vrlo često od strane muškog pola izgovara tek onako da bi se nešto reklo. U ženskom mozgu ta rečenica ne znači ispunjavanje tišine nego se tumači baš onako kako i znači – čujemo se! Znači ili da će se on javiti ili će ona. „Čujemo se“ nikako ne znači „Jebiga ne sviđaš mi se… a ne znam ni šta bih ti pametno rekao“ ili „Nećemo se više ni čuti ni videti, čisto da znaš“… Kada devojke čuju od momka ovu rečenicu, one će ili biti slobodne da se same jave ili će (sa razlogom) biti uvređene ako ovaj pokaže da zapravo nikad nije imao ni nameru da se javi.

Prema tome, umesto pozdrava slobodno se može koristiti „Ćao“, „Zdravo“, „Uživaj“, „Čuvaj se“ jer „Čujemo se“ znači samo jedno – da ćete se čuti!

„Imam novu devojku i lepo mi je“ – Iako važi pravilo da su devojke emotivnije, lakomislenije i da ih je lako povrediti, dragi momci, sa ovom rečenicom ni ne pokušavajte da izađete pred bivšu devojku. Nekim čudom i uprkos svim slabostima koje osećamo kada iznenada sretnemo bivšeg momka, ovu rečenicu uz veliki osmeh na licu, ženski mozak ovako tumači: „Da zaista ima novu devojku sa kojom mu je lepo, ne bi to meni govorio. Ovo je siguran znak ili da nema nikakvu devojku ili da je našao neku goru od mene… Kada ti je sa nekim stvarno lepo, onda si sa tim nekim i nemaš potrebu da to govoriš bivšoj devojci/momku, zar ne? Pa naravno! Sa ovom rečenicom samo proverava da li mi je još uvek stalo do njega, odnosno daje mi do znanja da mu je još uvek bitno šta ja mislim… Tako mi je drago da sam iskulirala i poželela im sreću!“.

Bila to istina ili laž u funkciji provere emocija, ova rečenica je totalni promašaj. Jer kao što sam rekla, ženski mozak ne funkcioniše tačno logički… ali ovako tumači.

Dakle, oprezno sa rečima!

IZVOR


-Mallena-
10.04.2013
1421
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti