Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 4

KAO GAZELA: Top pet vežbi za butine (FOTO)
Pred početak lepih prolećnih dana, najvažnije je zategnuti noge kako biste izgledali savršeno u kratkim haljinama. Evo nekoliko vežbi koje predlažu svetski treneri

Donosimo vam pet najefikasnijih vežbi za unutrašnju stranu butina, koje ća vam pomoći da se zategnete u roku od dve nedelje, baš pred početak proleća.

Vežba sa loptom

Upotreba lopte u vežbanju je sjajan način da dodate malo više izazova osnovnoj vežbi. Morate naporno raditi kako biste zadržali loptu u mestu, pa tako trenirate istovremeno više mišićnih grupa. Ova vežba će tonirati vaše butine, naročito unutarašnju stranu.



Lezite na jednu stranu sa osloncem na boku. Jednu ruku ispravite ispod sebe, a drugu savite pod uglom i koristite je kao blagi oslonac.
Postavite veliku loptu za vežbanje između nogu i polako podignite loptu prema plafonu koristeći samo kukove i zadnjicu. Potom se vratite na početnu poziciju. Ponovite tri serije po 15 ponavljanja.

Iskorak u stranu

Uzmite tegove od pet do 10 kilograma težine, sastavite kolena i stopala, a ruke oslonite na kukove. Zatim napravite veliki korak u desnu stranu i tegove zanesite ka podu. Pazite da vam desno koleno ne prelazi preko nožnih prstiju, a da vam leva noga stoji relativno ravno, koliko je to moguće.



Zatim se vratite u početnu poziciju. Uradite tri serije po 10 ponavljanja na svakoj strani.

Krugovi

Lezite na leđa, ispružite desnu nogu u vazduh, istežući i nožne prste. Ruke su pored tela, pritisnute ih uz podlogu. Otvorite desnu nogu ustranu, opisujući pravilne krugove.



Leđa i kukovi moraju biti zalepljeni za podlogu. Kružite jedan minut u desnu stranu, vratite nogu u početnu poziciju, a potom ponovite vežbu drugom nogom.

Sumo čučanj

Treneri David Kirsch, Jackie Warner i Teddy preporučuju sumo čučanj (poznat po imenu plie čučanj) za simetrične butine. Fokus je na unutrašnjoj strani butina, a ne na čučnju.



Stanite sa raširenim nogama i prstima okrenutim ka spolja. Držite par bučica sa ravno postavljenim rukama i dlanovima okrenutim ka dole.

Savijajte kolena ustranu, ali tako da ne prelaze nožne prste, a ruke podižite do visine ramena. Potom se vratite u početni položaj tako što ispravite kolena, a ruke stavite pored tela istovremeno. Ponovite tri serije po 15 ponavljanja.

Čučanj sa tegovima
Sastavite noge, a ruke sa tegovima držite na ramenima. Lagano se spuštate u čučanj, kao da želite da sednete na stolicu unazad. Težina je na petama, a dok se spuštate u čučanj paralelno podižite tegove iznad glave. Uradite u svakoj od tri serije po 15 ponavljanja.



IZVOR


Bosankaaa
04.03.2013
604
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti