Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 5

LIGA EVROPE: Bazel odoleo Totenhemu, pobede Čelsija, Benfike i Fenera!
Švajcarci imali dva gola prednosti, ali na kraju samo remizirali protiv favorizovanih Londonaca 2:2 * Čelsi i Benfika sa po 3:1 pobedili Rubin, odnosno Njukasl * Fenerbahče u završnici slomio otpor Lacija i stigao do 2:0


Prvih mečevi četvrtfinala Lige Evrope doneli su zanimljiv fudbal i puno golova i uzbuđenja. Engleski klubovi, koji su totalno podbacili u Ligi šampiona teško da mogu da budu zadovoljni učinkom.

Totenhem je u sjajnom meču stigao od 0:2, do 2:2 protiv Bazela, Njukasl je rano poveo, a onda pretrpeo poraz u Lisabonu 1:3, koji će teško nadoknaditi, protiv Benfike koja ne zna za poraz već u 34 utakmice, još od 1:2 protiv Spartaka iz Moskve u Ligi šampiona 23. oktobra, a jedino zadovoljni mogu da budu u Čelsiju koji je stekao solidnih 3:1 protiv Rubina pred revanš u Kazanju.



Iznenađujuće dobri Bazel
sjajno je parirao Totenhemu u meču koji je odlično sudio srpski arbitar Milorad Mažić. Goste je u vođstvo doveo Štoker posle neverovatno srećne akcije u kojoj se lopta stalno odbijala do ograča Bazela koji su je na kraju sproveli u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Frej je posle kornera povisio na 2:0 za Švajcarce, opet uz malo sreće jer se do njega lopta odbila pošto je zahvatio igrač Totenhema. Nedugo posle toga Štoker je imao odličnu šansu, ali sreća je ovog puta bila uz Londonce.

Adebajor je uspeo da smanji prednost gostiju u 40. minutu posle gužve u kaznenom prostoru, šutem sa sedam-osam metara, a šta je promašio Skot Parker par minuta kasnije spada u rubriku “verovali ili ne”.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u brzom tempu, Bazel je dobro parirao stvarao šanse, ali domaćini stižu do izjednačenja posle šuta Sigurdsona sa distance u 58. minut, lopta je usput zakačila Šara i promenila pravac.

Do kraja ređale su se šanse na obe strane, ali rezultat se nije menjao. Totenhem je meč završio sa devet igrača jer su pred kraj povređeni Geret Bejl i Galas, a tri izmene već su bile izvršene.

Njukasl je poveo u Lisabonu protiv Benfike koja već u 33 utakmice nije osetila, međutim, brzo je usledio odgovor na pogodak Sisea posle “školske” akcije u 12. minutu, već u 25. Rodrigo je doneo izjednačenje.

U drugom poluvremenu viđen je potpuni preokret, ekipa Nemanje Matića, koji je proveo ceo meč na terenu, u šest minuta postigla je dva gola i preko Lime i Kardoza iz penala stvorena je lepa prednost.

Napadač Čelsija Fernando Tores zatresao je mrežu protiv Rubina u 16. minutu, postigao17. gol u sezoni, a prednost je duplirao Mozes u 32. minutu. Da neće sve ići glatko pokazalo se u završnici poluvremena, Džon Teri skrivio je penal, koji je rutinski realizovao Naćo.

U drugom poluvremenu gosti iz Rusije uglavnom dobro su parirali i pretili favorizovanim domaćinima, a kad se možda to nije očekivalo primili su treći gol posle sjajnog kontranapada koji je realizovao Toresposle centaršuta Mate.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović utakmicu je proveo na klupi za rezerve.

U Istanbulu Fenerbahče i Lacio dugo su igrali bez golova. Italijani su od 47. minuta ostali sa igračem manje posle isključenja Onazija zbog dva žuta kartona.

Konačno, u 78. minutu poklekao je bedem oslabljene italijanske ekipe, defanzivac Radu skrivio je penal, zapravo lopta ga je pogodila u ruku, možda ne njegovom krivicom, a uspešan realizator bio je Vebo.

Kad se već očekivao kraj Holanđanin Dirk Kajt dokusurio je Lacio u 90. minutu i doneo svom timu možda i presudnu prednost za plasman u polufinale.

REZULTATI:

Benfika – Njukasl 3:1
(Rodrigo 25, Lima 65, Kardozo 71 pen – Sise 12)

Čelsi – Rubin 3:1
(Tores 16, 70, Mozes 32 – Naćo 41 pen)

Fenerbahče – Lacio 2:0
(Vebo 78 pen, Kajt 90)

Totenhem – Bazel 2:2
(Adebajor 40, Sigurdson 58 – Štoker 30, Frej 34)

IZVOR


Bosankaaa
05.04.2013
534
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti