Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 14

LIGA ŠAMPIONA: Malaga i Bajern idu u četvrtfinale
U Minhenu Arsenal je uspeo da nadoknadi dva gola razlike posle poraza u Londonu, ali im 2:0 nije bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale, pa će njihovo mesto zauzeti Bajern, zbog gola u gostima. Malaga je, sa druge strane, istom pobedom (2:0) eliminisala Porto i ostvarili istorijski uspeh, plasiravši se među osam najboljih ekipa Evrope.
Dobili smo sve učesnike četvrtfinala Lige šampiona, gde će se zajedno sa Realom iz Madrida, Juventusom, Barselonom, Pari Sen Žermenom, Borusijom iz Dortmunda, naći i Malaga i Bajern iz Minhena!

U utorak je odigran još jedan veliki derbi osmine finala Lige šampiona, a Barselona je uspela da napravi čudo i posle milanskih 2:0, na svom “Nou Kampu” pobedila je sedmostrukog šampiona Evrope čak 4:0.

Istom čudu nadali su se i igrači Arsenala, koji su posle londonskog brodoloma i velikog poraza od Bajerna (3:1) mislili da sa najjačom mogućom ekipom (s izuzetkom izostanka Vermalena) mogu da naprave veliki preokret i dobiju Bavarce na njihovoj “Alijanc areni”.

Dobili jesu, ali nedovoljno. Pobedom od 2:0 samo su anulirali prednost Bavarca iz prvog meča, ali su Nemci zbog gola u gostima, ipak zasluženo, otišli u četvrtfinale.

Poslednje od osam mesta kaparisano je u Andaluziju, gde je Malaga istim rezultatom (2:0) savladala Porto i preokrenula portugalskih 1:0 i ostvarila neverovatan uspeh plasmanom među osam najboljih na Starom kontinentu.

BAJERN – ARSENAL 0:2
(Žiru 3, Košćelni 86)


Jedini klub koji je uspeo da savlada Bavarce u gostima na evropskim mečevima, ne računajući penale, je Norič, i to u Kupu UEFA 1993. godine, što apsolutno ne ide u prilog londonskoj ekipi.

Kao što se znalo, Arsenal je od samog početka krenuo silovito i potpuno ofanzivno i to mu se odmah isplatilo.

GOOOOOOL 0:1, 3. minut – Tomaš Rosicki poslao je sjajnu loptu za Tea Volkota na desnoj strani, koji je odmah posle toga poslao loptu u sredinu, gde se našao Olivije Žiru i iza Davida Alabe, koji je klizećim startom promašio loptu, poslao je u mrežu. Arsenal vodi 1:0!
Zanimljivo je da je posle gola, umesto rasplamsane igre, naročito gostiju, ipak smanjen tempo igre, ali u prvih 20 minuta, osim gola, nije viđeno ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani.

Zaista neverovatno da dve napadačke ekipe kakve su Arsenal i Bajern ne uspevaju da naprave ozbiljnije prilike, a o tome govori i podatak da su “tobdžije” uputile samo jedan šut ka golu Nojera i iz tog šuta su i postigli jedini gol na meču.

“Tobdžije” su odbile nekoliko prilika i poluprilika domaćih i uspele da sačuvaju mrežu, ali je zanimljivo da je Arsenal samo jednom u poslednje 23 utakmice Lige šampiona sačuvao svoju mrežu netaknutom. Zanimljivo je i da Bajern nije izgubio utakmicu kod kuće u LŠ još od 11. marta 2011. godine i meča sa Interom.

Bajern je mnogo bolje počeo drugo poluvreme. Angažovanije, sa više trčanja i više šansi, a najbolja od njih je bila u 68. minutu, kada je Roben promašio sjajnu priliku da izjednači rezultat.

GOOOOOL 0:2, 86. minut – Šok na “Alijanc areni” zadesio je i igrače i navijače bavarske ekipe posle gola koji je postigao Loran Košćelni, koji je bio najbolji u skoku posle kornera koji je izveo Kazorla.
Iako je Arsenal u poslednjih nekoliko minuta pokušavao da dođe i do tog trećeg presudnog gola koji će im obezbediti prolaz među osam najboljih, Bajern je uspeo iskusno da se odbrani i “sačuva” svoje mesto u četvrtfinalu.

BAJERN: Nojer, Lam, Van Bujten, Dante, Alaba, Havi Martinez, Gustavo, Miler, Kros, Roben i Mandžukić.

ARSENAL: Fabijanski, Dženkinson, Mertesaker, Košćelni, Gibs, Rosicki, Arteta, Kazorla, Remzi, Volkot, Žiru.

MALAGA – PORTO 2:0
(Isko 43, Santa Kruz 77)

Fudbaleri Porta nalaze se u odličnoj seriji od 16 mečeva bez poraza, a u Ligi šampiona im posebno leže španske ekipe.

Od njih nisu izgubili na poslednjih osam utakmica u elitnom takmičenju, upisali su po četiri pobede četiri remija, a poslednji mu je skalp od Španaca uzeo Real u sezoni 2003/2004.

U prvih pola sata utakmice u Andaluziji nije viđena skoro nijedna ozbiljnija prilika, iako je očigledno Porto mnogo bolja i iskusnija ekipa koja ipak više napada, ali još uvek jalovo.

Od 30. minuta delovalo je kao da Malaga igra malo dinamičnije i konkretnije što je rezultiralo golom Saviole u 40. minutu, ali je taj gol poništen zbog neopravdano dosuđenog faula u napadu Žulija Baptiste. Međutim, posle samo tri minuta mreža se opet tresla…

GOOOOOOOL 1:0, 43. minut – I to ista mreža. Isko je obradovao celu “La Rosaledu” svojim trećim ovosezonskim golom u Ligi šampiona. Isko je sjajno sebi namestio situaciju i “zapalio” loptu sa ivice šesnaesterca u suprotan ugao i Helton nije mogao ništa.
Već na samom početku drugog poluvremena Malaga je bila u velikoj prednosti jer je Stiven Defur dobio drugi žuti karton, to je začilo automatski crveni karton i ranije tuširanje za Belgijanca.

GOOOOOOL 2:0, 77. minut – Velika prednost za Malagu i prednost koja joj donosi plasman među najboljih osam ekipa Evrope stigla je od Paragvajca Rokea Santa Kruza, koji je u prvom kontaktu sa loptom posle kornera Iska zatresao mrežu gostiju.
Na kraju, istorijski uspeh Malage, koja je u debitantskom učešću uspela da se izbori i prođe do četvrtfinala Lige šampiona!

MALAGA: Vili, Gamez, Veligton, Demikelis, Antunjes, Tulalan, Itura, Isko, Hoakin, Baptista i Saviola.

PORTO: Helton, Danilo, Mangala, Sandro, Otamendi, Lučo Gonzales, Mutinjo, Fernando, Defur, Varela i Džekson Martinez.

IZVOR


Bosankaaa
14.03.2013
435
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti