Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 3

LŠ - "Prštalo" u Parizu, na kraju remi
Uzbudljiv prvi meč "Svetaca" i Barselone završen je bez pobednika (2:2) što se čini kao realan rezultat koji će ipak više odgovarati viceprvaku Španije.


Nakon prvog četvrtfinalnog meča LŠ koji su Pari Sen Žermen i Barsa odigrali u Parizu, vicešampion Španije može biti zadovoljniji konačnim ishodom jer je ostao neporažen na "Parku Prinčeva" a uz to uspeo da postigne dva gola.

Prva opasna situacija pred Valedesovim golom dogodila se u petom minutu kada je Laveci prošao po desnoj strani, izbacio Pikea iz igre, a onda je Buskets, u želji da otkloni opasnost, pogodio desnu stativu sopstvenog gola.

Deset minuta kasnije Pastore je zagrejao dlanove Viktora Valdesa ali je golman Barselone ukrotio njegov neugodan udarac. Minut kasnije, usledila je i prva prilika za goste preko Inijeste ali je lopta završila pored gola.

Imao je Zlatan Ibrahimović veliku želju da pogodi protiv svog bivšeg kluba ali je u prvom delu meča jednom poslao loptu pored stative, a drugi put je iz slobodnjaka Valdes izašao kao pobednik.

Nakon propuštenih prilika Pari Sen Žermena Barselona je kaznila domaćina sedam minuta pre kraja prvog dela utakmice a važan gol za Katalonce postigao je Lionel Mesi.

Argentinca je sjajno uposlio Dani Alveš a onda je Mesi 57. golom u sezoni doneo prednost gostima. Ispostavilo se da je nakon toga doživeo i povredu tetive pa je u poluvremenu morao van terena.

Drugo poluvreme donelo nam je mnogo uzbuđenja i golove na obe strane. Pari Sen Žermen je u istom ritmu počeo drugi deo meča ali se upornost isplatila tek u 79. minutu kada je Ibrahimović pogodio mrežu Valdesa.

Tri minuta pre pogotka imao je Ibra 1-1 sa Valdesom ali je Španac sjajno sačuvao svoju mrežu. U 79. minutu, međutim, bio je nemoćan.

Ibrahimović se aktivirao iz evidentne ofsajd poziicje i nakon šuta Tijaga Silve, koji je završio na stativi, loptu sproveo u mrežu.

Dva minuta pre kraja meča Salvatore Sirigu je morao da ruši Aleksisa Sančeza u šesnaestercu pa je Barsa sasvim opravdano nagrađena jedanaestercem.

Precizan sa bele tačke bio je Ćavi Ernandes za 1:2 ali se uzbuđenja nisu tu završila.

U četvrtom minutu nadoknade Ibrahimović je glavom spustio loptu Matiudiu koji je šalje u okvir gola, a Viktor Valdes biva prevaren i savladan za konačnih 2:2 koji ipak više odgovaraju Barsi.

Revanš meč igra se u prestonici Katalonije za sedam dana.


IZVOR


Bosankaaa
02.04.2013
447
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti