Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Oktobar » 4

Ludi povratak Nadala, pobeda ga deli od "Broja 1"!
Rafael Nadal gubio je od Fabija Fonjinija 2:6, 1:4 u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu, ali je nekako uspeo da pobedi. Između njega i povratka na prvo mesto stoji još samo Tomaš Berdih.

Rafael Nadal nalazio se na dva gema od eliminacije u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu, posle čega bi morao da sačeka Masters u Šangaju da napadne prvo mesto koje je i dalje u vlasništvu Novaka Đokovića.

Ali, Italijan Fabio Fonjini se uplašio najveće pobede u karijeri. Pri vođstvu od 6:2 i 4:1, Fonjini je izgubio pet gemova u nizu, a potom u trećem setu nije imao nikakve šanse protiv trenutno najdominantnijeg igrača na ATP turu.

Nadal je tako, volšebno, došao i do 25. pobede na betonu ove sezone, bez ijednog poraza, nakon što je sezonu na šljaci napustio sa skorom 23-0. Od eliminacije sa Vimbldona, Nadalu je ovo bila 20. pobeda u nizu.

Španac će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha iz Češke, a trijumf u tom meču biće mu dovoljan za povratak na čelo ATP liste bez obzira šta Novak Đoković uradio u Pekingu, gde brani trofej iz 2012. godine, pa samim tim ne može da osvoji bodove, već samo da ih izgubi ukoliko ne ponovi uspeh (500).

Đoković kasnije u petak u četvrtfinalu igra protiv Amerikanca Sema Kverija, a poslednji četvrtfinalni par čine Španac David Ferer i Rišar Gaske iz Francuske.

Inače, Nadal je blizu da ponovi čuvenu Đokovićevu 2011. godinu, kada je naš as osvojio tri gren slema, u finalima imao skor 10-1, u jednom trenutku tokom proleća stigao do 43 pobede bez poraza, zaradio 13.108.771 dolar na kraju sezone sa svim bonusima, a 6.240 bodova sa početka godine pretvorio u neverovatnih 13.630 bodova na kraju, što je razlika od 7.390!

Nadal je prošlog ponedeljka imao 10.860 bodova, 220 manje od Đokovića, koji do kraja sezone brani titule i u Pekingu (500) i u Šangaju (1.000) i na finalu Masters serije u Londonu (1.500), a nove poene može da osvoji samo na Mastersu u Parizu (1.000) gde je prošle sezone ispao u prvom kolu.

Za razliku od Đokovića, Nadal 2012. godine nije igrao od završetka Vimbldona, pa tako ne brani nijedan jedini poen, što znači da su mu svi nabrojani na raspolaganju - računajući i tekući Peking, Nadal hipotetički do početka 2014. godine može da osvoji 4.000 bodova!

IZVOR


Moonchild
04.10.2013
620
glasova: 3





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti