Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jun » 14

Majami deklasirao Sparse, "velika trojka" živa i dalje
Ekipa Majamija pobedila je San Antonio Sparse u četvrtom meču finalne serije NBA lige rezultatom 93:109 i izjednačila skor u seriji na 2-2. Za razliku od prethodnog meča u kojem "velika trojka" Hita nije postojala, Lebron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš noćas su odigrali izvanredno.

A sjajno je počelo za domaćine. Razigrani Sparsi tokom prve četvrtine brzo su napravili dvocifrenu prednost. Raspoložen u prvoj četvrtin bio je francuski reprezentativac Toni Parker koji je veoma brzo stigao do 11 poena.

Počelo dobro po San Antonio
Iskusni plej Sparsa je radio šta je hteo. U svakom trenutku izgledalo je kao da može da probije svog čuvara i da iz ulaza pod koš obezbedi ili sebi lake poene ili da iskreira kvalitetan šut za svog saigrača.

Za razliku od trećeg meča u kojem su na terenu postojali leš Dvejna Vejda i senka Lebrona Džejmsa, eksplozivni bek Majamija i aktuelni MVP NBA lige bili su i te kako prisutni na četvrtom meču i to od samog početka. Sjajni duo "Vreline" igrao je odlično na obe strane terena.

Da u za četvrti meč serije sa Sparsima bude raspoložena kompletna velika trojka Majamija, pobrinuo se Kris Boš. Ovog puta nije forsirao sa šutem s poludistance, a ono što je odlučio da uputi ka košu - nalazilo je put do mrežice.

Ipak, krilni centar Majamija pored solidne napadačke igre radio je dobar posao i u odbrani. U ostalom, kompletna timska igra u odbrani Majamija tokom prvog poluvremena bila je gotovo perfektna. Džejms, kao što je obećao, radio je sve što je u njegovoj moći da Majami stigne do pobede.

I on i Vejd su tražili brzu igru i poene iz tranzicije, bili su agresivni i napadali su koš Sparsa što je njihovom timu donosilo rezultat. Ono što nije bila praksa tokom prve tri utakmice, da se Vejd i Lebron često spuštaju u reket i iz odatle traže poene, viđeno je tokom sve četiri četvrtine četvrtog meča.

Manu Đinobili bez napadačkog doprinosa
Sparsi gu konstatno sami sebi pravili sve više problema. Izgubljene lopte su se gomilale tokom meča kao smeće, na kraju su završili sa čak 18. Manu Đinobili tokom čitave serije ne doprinosi Sparsima na koji to navijači ovog kluba očekuju, a totalno "hladan" bio je i noćas.

Argentincu ništa nije polazilo za rukom, nizao je izgubljene lopte kao na traci, a šut s distance za ovog košarkaša bio je nemoguća misija pošto je gađao tako da ne bi pogodio drvo u šumi, a ne neku trojku.

U drugom poluvremenu gosti su pronašli način da Tonija Parkera isključe iz igre, napadi Sparsa sve češće su išli na Tima Dankana u reket koji je, mahom sa linije penala, držao priključak svom timu. U trećoj četvrtini iznenada su se u akciju uključili Geri Nil i Deni Grin koji su ponovo otvorili dalekometnu paljbu van linije 7,24.

Ipak, Majami je znalački odbio ovaj napad "Mamuza". Nezaustavljivi Vejd i Džejms kao da su imali odgovor na sve što su Sparsi imali da kažu. Zahvaljujući gomili poena iz reketa, šut ove dvojice igrača dobio je na sigurnosti i ono što su mašili tokom prva tri meča, noćas je kao po pravilu cepalo dno mrežice.

Poput u seriji sa Indijanom Pejsers, kada god je Majami gubio meč, vraćali su se ubedljivom pobedom dvocifrenom razlikom. Tako je bilo i noćas. Dvejn Vejd je na kraju završio sa čak 32 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Iz igre je šutirao fantastičnih 14-25.

Najbolji meč Boša, Vejda i Lebrona
Još bolji je bio Lebron Džejms. Superstar Majamija konačno je odigrao jednu utakmicu u kojoj je prebacio 20 poena. Zanimljivo, bio je ovo prvi susret na kojem je bilo koji igrač "Vreline" ubacio više od 20 koševa. Lebron se zaustavio na cifri od 33 koševa, 11 skokova i 4 asistencije. Iz igre je šutirao 15-25.

Kris Boš je doprineo sa dabl-dablom od 20 poena i 13 skokova iz igre šutirajući 8-14. Na drugoj strani Parker je nakon 15 poena u prvih 24 minuta ostao toj cifri, a Tim Dankan je na kraju bio najefikasniji košarkaš Sparsa sa 20 poena.

IZVOR




Nikolakuzzz
14.06.2013
711
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti