Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 5

Mata rastužio šampiona u Mančesteru, derbi Liverpula bez golova
Gradski sudar u 36. kolu Premijer lige završen je bez pobednika, pošto su Liverpul i Everton na Enfildu podelili plen bez golova, dok je u derbiju kola Čelsi slavio protiv Junateda u Mančesteru sa 1:0 golom Mate.


Kako to bude kada se sastanu gradski rivali, prštalo je na sve strane, i jedni i drugi su silno želeli trijumf, ali su morali da se zadovolje remijem.

Bilo je prilika pred oba gola, više su strepeli navijači Evertona, ali su defanzivci "karamela" uz Tima Hauarda bili na visini zadatka.

Najopasniji bili su Stiven Džerard i Danijel Staridž, a kapiten Liverpula je imao najbolju šansu kada je zaobišao Hauarda u 74. minutu i šutirao ka praznoj mreži, ali je Distin klizećim startom sprečio da se zatrese.

Pre toga je upravo defanzivac Evertona matirao Reinu udarcem glavom, ali je njegov pogodak poništen zbog prekršaja i čini se da je remi najpravedniji ishod.



Derbi 36. kola nije opravdao očekivanja kao ni susret liverpulskih rivala, pošto je okršaj na Old trafordu protekao u mirnom ritmu, bez većih šansi i činilo da se će i u Mančesteru mreže mirovati.

Prvi je uzdahe sa tribina izmamio Oskar u 14. minutu kada je sam povukao loptu sa centra, niko ga nije napadao, a njegov oštar šut je Lindegard zaustavio uz pomoć desne stative.

Čehu su u prvom poluvremenu pretili Kleverli i Van Persi posle centaršuta Gigsa, a mogao je holandski napadač da se upiše u strelce i nakon asistencije Vidića ali je Čelsi sačuvao gol. To je bilo sve što su igrači prikazali na Teatru snova, ritam je pritom dodatno opao u drugom poluvremenu, da bi odluka pala u 87. minutu.

Mata je dobio loptu od Oskara na levoj strani i pogodio donji desni ugao za 1:0, pa je ceo plen otišao u London, a "plavci" su opet na trećem mestu (koje direktno vodi u Ligu šampiona) sa bodom više i mečom manje u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal.

Do kraja je Rafael jedino uspeo da zaradi crveni karton pošto je šutnuo Davida Luzia. Vidić je kao kapiten predvodio Junajted svih 90. minuta, dok je na drugoj strani Bane Ivanović odigrao ceo meč za Čelsi.

IZVOR


Nikolakuzzz
05.05.2013
447
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti