Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 13

MCDONALD'S BI VOLEO DA SE OVO ZABORAVI
Američki lanac Subway je prestigao McDonald's 2011. s većim brojem lokacija po svetu a još lošije vesti za poznati Mek pojavile su se 2012. kada su profiti pali prvi put nakon 2003., tvrdi Huffington Post ..

McDonald's se poslednjih godina trudi da uvede nešto kvalitetniju hranu, ali ih i dalje prati imidž jeftine hrane za nižu klasu zbog čega im se ne smeši lepa budućnost.

A evo i 11 stvari koje bi McDonald's najradije zaboravio i sakrio.


1. Ogromna razlika u platama

Razlika u bogatstvu između izvršnog direktora i zaposlenih se udvostručila u poslednjih deset godina, a radnici su čak organizovali više puta štrajkove da bi dobili veće plate.

2. Deca kao žrtve marketinga

McDonald's je konstantno na udaru kritika zbog marketinga koji usmeravaju na decu. Zapravo, u poslednjih par godina količina takvih oglasa se povećala a poznato je da lanac daje 1,5 milijardi igračaka svake godine.



3. Uništavanje prašuma

Greenpeace je pre sedam godina optužio McDonald's da koriste semenke soje koje se uzgajaju na površinama zbog kojih se krče tropske kišne šume. Soja se inače koristi za hranjenje pilića čije se meso servira u restoranima.

4. Iskorišćavanje zaposlenih

Male plate radnika su već spomenute ali vlasnik jedne od franšiza je čak izašao iz lanca kada se otkrilo da radnike plaća ispod minimalno propisane satnice.



5. Opasna kafa

Poznat je skandal iz 1992. kada je 79-godišnja Stella Liebeck zadobila opekotine trećeg stepena nakon što se polila kafom iz Meka. Sud joj je na kraju dodelio više od pola miliona dolara odštete a uskoro su i drugi gosti krenuli s tužbama.

6. Posao je u padu

Iako se često uvode nove proizvode, kompanija očigledno ne može pogoditi ukus potrošača pa je tako profit smanjen prošlog leta.

7. Korišćenje pokvarene piletine

Kineska televizija je 2012. godine optužila lanac restorana da je u svojim kineskim ispostavama služio piletinu kojoj je debelo istekao rok trajanja.



8. Debljina kod dece

Mnogi tvrde kako je upravo McDonald's najveći uzrok debljine kod dece iako lanac odbacuje takve tvrdnje. Ipak, bez mnogo pompe uveli su čak i voće u dečje obroke.

9. Radnici rade na Božić

Proteklih godina, McDonald's je počeo terati svoje franšize da rade na Božić, a za prošli praznik zaposleni u nekim od tih franšiza nisu dobili nadoknadu za prekovremeni rad.



10. Prodaju loše zobene pahuljice

Ustanovljeno je da zobene pahuljice (koje se reklamiraju kao zdrava alternativa ostaloj hrani iz ponude) sadrže šećera kao i dva Snickersa a malo manje kalorija od običnog čizburgera.

11. Neki proizvodi su bili potpuni promašaj

Tako je McLobster neslavno propao dok je McDLT izazvao kontroverze zbog pakovanja od stiropora koje nije bilo biološki razgradivo.

IZVOR


Bosankaaa
13.04.2013
607
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti