Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Februar » 25

Najbizarniji pivopijski zakoni sa svih meridijana!
U Zapadnoj Australiji važi krajnje bizaran zakon: zabranjeno je šmrkati limenku piva između grudi. Kazna za one koji se ogluše o pravilo je 1.000 australijskih dolara

Kada možete videti pijanog Škota u vlasništvu krave? Odgovor: Nikad! To je protivzakonito. To nije jedino bizarno zakonsko ograničenje za ispijanje piva na svetu. Evo još nekoliko najčudnijih zakona vezanih za napitak od hmelja.

Nigerija

U Nigeriji je zabranjen uvoz piva, kao i njegova proizvodnja. Ali ako ga negde ipak nađete ili kupite, možete ga slobodno piti, samo ako ste stariji od 18 godina.

Nebraska

U ovoj američkoj državi važi nekoliko neobjašnjivih zakona vezanih za pivo, između ostalog i taj da je nelegalno prodavati pivo na privatnom posedu, ako pritom ne pravite lonac čorbe. Nema govora o tome da li isto važi i u slučaju da podgrevate ručak od prethodnog dana.

Aljaska i Ohajo

U Aljasci je zabranjeno davati pivo losu, verovatno zato što ne podnose alkohol. Međutim, u Ohaju je sasvim u redu podeliti pivo s ribom, pod uslovom da je ne napijete.

Ajova

Ako planirate da sa suprugom u krevetu popijete pivo kako biste se opustili, vodite računa da ne uzmete više od tri gutljaja, jer vam u suprotnom preti novčana kazna.



Rusija

Do pre nekoliko godina, pivo se nije smatralo alkoholnim pićem u Rusiji, budući da je procenat alkohola u napitku bio manji od 10 odsto.

Važilo je za prehrambeni proizvod i mogao je da se prodaje u svako doba dana i pije u javnosti. Iako su poslednjih godina zakoni stroži, zabrana konzumiranja i prodaje alkohola licima mlađim od 18 godina i dalje se vrlo rastegljivo tumači.


Škotska

U Škotskoj se svi zakoni vezani za alkohol shvataju vrlo ozbiljno, uključujući i onaj da pijana osoba ne može biti u vlasništvu krave.

Kanada

U regiji Saskačevan u Kanadi zabranjeno je piti vodu uz kriglu piva, ali to ne važi za druge delove države.

Teksas

Svojevremeno je u Teksasu bilo protivzakonito imati enciklopediju “Britanika” jer se u njoj mogao naći recept za proizvodnju piva kod kuće.

Australija

U Zapadnoj Australiji važi krajnje bizaran zakon: zabranjeno je šmrkati limenku piva između grudi. Kazna za one koji se ogluše o pravilo je 1.000 australijskih dolara.



IZVOR


Bosankaaa
26.02.2014
765
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti