Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Septembar » 11

Naša budućnost je 3D televizija
U Berlinu upravo traje najveći sajam potrošačke tehnike IFA, na kojem su sve velike kompanije predstavile barem jedan novi izuzetni proizvod. Ekipa „Blica“ imala je tu priliku da među prvima vidi nove uređaje.

Televizori

Hteli mi to ili ne 3D televizija je budućnost. Tako je barem vide poznati proizvođači među kojima nema nijednog koji nije prikazao svoju viziju 3D televizora. Toshiba je predstavila najveći 3D TV za koji nisu potrebne posebne naočare kako bi gledali 3D sadržaj, njegova oznaka je ZL2, veličine je 140 centimetara i poseduje QuadHD rezoluciju. Iako je LG takođe predstavio 3D televizore, ono što je najviše privuklo pažnju jeste PenTouch TV, plazma televizor po kojem možete da pišete, crtate i uređujete slike uz pomoć posebne, digitalne olovke.

Sony je imao malo drugačiji, personalniji pristup, pošto su otkrili futuristički 3D TV headset. Vizir koji se stavlja na glavu ima dva HD OLED displeja veličine 1,7 centimetara koji simuliraju ekran od 229 metara. Nažalost, kvalitet reprodukcije 3D sadržaja nije na zavidnom nivou, ali sa druge strane zvuk je fantastičan, tako da je na kraju ovaj uređaj ipak ostavio pozitivan utisak.

Svaka od kompanija je takođe predstavljala svoje koncepcije SMART TV, ali je Samsung otišao korak dalje. Oni su najavili veliko partnerstvo sa popularnim servisom YouTube, čime će postati prva kompanija koja će emitovati 3D sadržaj u okviru novog i poboljšanog sajta YouTube uz pomoć posebne TV aplikacije za Smart televizore.

Ova aplikacija biće dospuna krajem godine. Philips je takođe pokazao da ozbiljno razmišlja o budućnosti kada su televizori u pitanju, otuda i 21:9 TV čije ime govori o razmeri veličini širine i visine. Uz njega dolazi opcija pretvaranja 2D u 3D sadržaj za koji je su potrebne posebne naočare.

Tableti

Kada su tablet računari u pitanju, Samsung je ovde bio dva puta u centru pažnje. Prvo nakon predstavljanja Tab 7.7, a drugo kod njegovog uklanjanja zbog suđenja sa kompanijom Apple. U svakom slučaju imali smo prilike da vidimo prvi tablet ovih dimezija i sa Super AMOLED plus ekranom (Kao onaj u Galaxy S2 telefonu).

Pokreće ga dvojezgarni procesor od 1,4 GHz, može da reprodukuje video rezolucije 1080p, a memorija može da se proširi na čak 96 GB. Pored njega predstavljen je Slate PC, koji radi na Windows 7 OS i pokreće ga Intelov i5 procesor. On ima opciju spajanja na doking stanicu, što ga pretvara u klasičan dekstop računar.

Soni je konačno predstavio svoja dva dugo najavljina tableta (P i S) i mišljenja o njima su poprilično podeljena i to najviše zbog cene. Jedan od tableta ima zanimljiv koncept sa preklopom i dva ekrana od po 14 centimetara, dok je drugi sa jednim većim ekranom od 24 centimetra. Oba ih pokreće Nvidijin Tegra 2 procesor, imaju USB ulaze, kao i slotove za SD kartice.

I Toshiba je predstavila svoj tablet AT200 koji trenutno važi za najtanji na tržištu sa debljinom od samo 7,7 milimetara. On takođe radi na Androidu, pokreće ga procesor od 1,2 GHz, a ima još 1 GB radne memorije i 64 GB za skladištenje. Rezolucija ekrana je 1.200 x 800 piksela.

Ostalo

Nakon IFA, možda zaživi novi koncept, nazvan Note i to je „karika koja nedostaje“ između tablet računara i telefona. Samsung je predstavio upravo Note, koji ima ekran od 13,5 centimetara, radi na Androidu 2.3 i poseduje posebnu olovku sa kojom se može pisati po ekranu. HTC je predstavio dva nova telefona Radar i Titan u kojima su se mogao videti poslednja verzija Windows Phone 7, nazvana „Mango“.

Dva nova miša privukla su pažnju posetilaca i to su Canon X mark, koji je ujedno i digitron, kao i LG LSM-100 koji je radi kao i skener. Iz Panasonika stiže HDC-Z10000 kamera koja može da snima 3D filmove u HD formatu. Uz to predstavljeni su i frižideri preko kojih možete da čitate recepte ili čak idete na Twitter, kao i veš mašina koja prima do 12 kilograma odeće.


DerekTrotter
11.09.2011
584
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti