Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 28

Nezaboravna proslavljanja golova
Nema boljeg osećaja nego kad postignete gol. To će vam sigurno reći svaki fudbaler. Proslavljanje golova je postala institucija, sama za sebe. Ako su golovi najlepša stvar u fudbalu, onda su njihova proslavljanja odmah iza, na drugom mestu.

Klinsmanovo „ronjenje“

Zaštititni znak ovog nemačkog golgetera bilo je specifično proslavljanje golova, koje je počeo da praktikuje kada je došao u engleski Totenhem. Klinsman bi nakon postignutog gola zaronio ka travi sa raširenim rukama i nogama. Navodno, ovo je bila parodija na optužbe da je često umeo da simulira faul, za šta se u fudbalskom rečniku koristi izraz „diving“.



Kecbajino demoliranje stadiona

Temuri Kacbaja je jedan od najpoznatijih gruzijskih fudbalera, koji je najuspešniji deo svoje karijere proveo u Njukaslu. Tog 17. Januara 1998. na meču sa Boltonom, ušao je sa klupe u 79. minutu, i postigao pobedonosni gol u samom finišu.



Ali umesto da ga proslavi sa svojim saigračima, on je u naletu besa prvo skinuo dres, zatim probao da skine i kopačke, da bi na kraju počeo da šutira reklame. Postalo je toliko ozbiljno da su njegovi klupski drugovi morali da ga smiruju. On je kasnije priznao da je bio revoltiran činjenicom da ga je trener ostavio na klupi tog dana. U svakom slučaju, isterao je pravdu.

Šefk Kući i skakanje u bunar

Ako za nekoga možete reći da ima neobičan način proslavljanja golova, onda je to ovaj Albanac sa Kosova, koji igra za Finsku reprezentaciju.



Pomalo ekscentično i opasno, ali svakako zanimljivo.



On skače sa raširenim rukama u pokušaju da imitira let ptice da bi zatim pao na zemlju kao pokošen, ili ne daj bože ustreljen. Mi bismo za to upotrebili izraz „skakanje u bunar“.

Gaskojnovo čuveno opijanje iz 1996.

Pol Gaskojn je već nadaleko poznat po svom nesportskom načinu života, ali nećemo sada govoriti o njegovim porocima, već ćemo se podsetiti kako je 1996. proslavio gol na Evropskom Prvenstvu protiv Škotske.



On je ležao na zemlji dok su ga saigrači polivali vodom iz flaše. To je bila parodija na incident koji se dogodio pre samog turnira, kada je fotoreporter snimio engleske fudbalere u jednom noćnom klubu kako konzumiraju alkohol.

Patovo Srce za verenicu

Posle svih ovih vratolomija i lomljenja, skrećemo malo na neke romantičnije momente. Alesandre Pato ima običaj da svaki gol posvećuje svojoj devojci, tako što joj poklanja srce. Na taj način on njoj poručuje da je voli.



Raulovo ljubljenje prstena

A legenda Raul Gonzales je prepoznatljiv po svom prstenu, koji poljubi svaki put kada postigne gol. To je je posvećeno njegovoj supruzi Mamen Sanc, sa kojom ima petoro dece. Radio je to još na samom početku karijere, i do dan danas ostao je veran ovom načinu slavljenja golova. Za svaku pohvalu.



Marko Tardeli i čuveni vrisak iz 1982.

Ovaj trenutak je po mnogo čemu specifičan i neizmerno važan za istoriju fudbala. Na Svetskom Prvenstvu 1982. Italijani su stigli do finala, gde su igrali sa moćnim Nemcima, i bili proglašeni za apsolutne autsajdere.



Kada je Tardeli postigao drugi gol, i najavio slavlje Italijana, desio se vrlo emotivan momenat:Iitalijanski vezista je pojurio ka svojoj polovini sa stegnutim pesnicama i suzama u očima zavrištavši „GOL!“. Tako se danas često prepričava „Tardelijev vrisak“.

Del Pjerov jezik

Italijanski majstor fudbala Alesandro Del Pjero, ostao je upamćen po pokazivanju jezika navijačima, imitirajući tako dečije ponašanje. Ovaj potez je poznat pod imenima „juvenile“ ili „infantile“. Nazivi govore sami za sebe. Neki kažu da je to pokupio od Majkla Džordana.



Izležavanje Brajana Laudrupa 1998.

Svako ko se seća Svetskog Prvenstva u Francuskoj 1998. sigurno pamti i čuveno proslavljane danskog reprezentativca Brajana Laudrupa na meču protiv Brazila. Nakon što je postigao izjednačujući gol, Laudrup je otrčao do korner –zastavice i legao na zemlju, praveći se da je na plaži.



Braunovo provociranje Dijufa 2011.

Skot Braun, fudbaler Seltika, proslavio je gol u velikom Old Firmu na jedan veoma kontroverzan način: On je stao ispred igrača Rendžersa El Hađi Dijufa, podigao ruke uputivši mu jedan veoma neprijatan pogled. Zbog ovog gesta je dobio žuti karton, ali i naklonost navijača Seltika.



IZVOR


-Mallena-
28.03.2013
1063
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti