Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 23

Od ovakvih misli u životu ništa dobro
Kada se saberu i oduzmu sve negativne misli koje se svakom od nas motaju po glavi, ostane ih pet koje su najčešće i pri tom ih psiholozi smatraju najvećim mentalnim, emotivnim, motivacionim, kakvim-god-hoćete kočnicama. Ništa dobro iz njih nikada nije proizašlo, a kamoli osećaj zadovoljstva, sreće, ispunjenosti ili uspeha.

"Nisam dovoljno dobar". Ima li šta gore od ovakvog stava? Možda niste najbolji roditelj, sportista ili kolega. Niko nije savršen i svako ima mana, ali ponavljanje sebi ovakvih rečenica nije potrebno. Pomislite na ljude oko vas koji zaista imaju mnogo ograničenja - teško se kreću, bore sa bolešću i od vas imaju mnogo manje izbora. Koliko ih je samo koji su nakon nesreća napisali knjige, pomagali drugima. Da li bi uspeli da su mislili da nisu dovoljno dobri? Latite se nekog posla - hobi, pisanje, vajanje... i posmatrajte sebe kako se korak po korak usavršavate. Videćete da ste itekako dobri.

"Nikoga nije briga za mene". Iako je ovo možda tačno, onda ste prava retkost od kada postoji svet. Na ovom svetu je svako okružen ljubavlju samo što često sami ne dozvoljavamo da nam ona priđe. Očekujemo velika dela od drugih, a ne vidimo one male gestove koji znače pažnju i brigu. Sa ovakvim negativnim stavom sasvim očekivano reagujete na druge tako što se oni povlače i ne žele da pokažu da vas vole, iako to osećaju. Počnite vi da pokazujete ljubav drugima. Vrlo ćete brzo videti rezultate.
Iako možda niste zadovoljni svojim okruženjem, ko vam brani da ga promenite i sklopite nova poznanstva i sebi date nove šanse?

"Ne sviđa mi se ova osoba". Normalno je da vam se neko ne dopada i da nije vaš "broj". Ipak, fokusiranje na negativne strane ličnosti drugih ništa vam dobro neće doneti. Nećete se osećati bolje. Osećaj odbojnosti ili potreba da bežite neće nestati. Probajte da izdvojite bar neku pozitivnu stranu ličnosti osobe koja vam se ne sviđa (a ima ih sigurno). Ponavljajte sebi njene dobre strane i na to se fokusirajte. Olakšaće vam život.

"Zašto je drugi bolji od mene?". Od poređenja sebe sa drugima nemate ništa. Ako izvučete bilo kakvu korist od ovakvog stava, čestitamo! Uvek postoji neko drugi ko je lepši, pametniji, brži, bogatiji, mlađi... Ovakav vaš stav ti isti osećaju i to pokreće lavinu drugih negativnih emocija. To vam ne treba u životu. Morate biti svesni da ti drugi, bolji nemaju i nikada neće imati ono što vi imate - vašu celokupnu ličnost, jedinstvenu i neponovljivu. A jeste li razmišljali o tome koliko je ljudi od kojih ste VI bolji?

"Neću uspeti". Ako ovako razmišljate, i nećete. Ako ovako razmišljate, nemojte ništa ni raditi u životu. Ne trebaju vam ciljevi i želje. Pomislite samo na olimpijca Oskara Pistoriusa koji nije odustao od sporta iako je do kolena izgubio noge. Gde je on pronašao motivaciju i snagu da sebi kaže "Uspeću!"? A vi imate ceo svet na dlanu, svoj rad i misli koje vam od jutra do mraka moraju govoriti "Uspećeš!". I uspećete.

IZVOR


-Mallena-
23.03.2013
551
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti