Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 9

OTROVNO: Tri lamborginija za po tri miliona evra!
ŽENEVA - Razjareni bik!
Ne govorimo o kultnom filmu Martina Skorsezea, već o najnovijem „čedu“ iz porodice „bikova“ iz Sant Agate kod Bolonje, nazvanom „veneno“, kojim „Lamborgini“ obeležava 50 godina postojanja. „Veneno“ je nedavno zablistao na 83. po redu Sajmu automobila u Ženevi. Svojom više nego ubedljivom pojavom stavlja do znanja da je reč o superekskluzivnom automobilu koji će biti napravljen u samo tri primerka, po ceni od „svega“ tri miliona evra! Pogađate, sva tri su već prodata, bolje reći razgrabljena!

Srećna trojka uživaće u remek-delu urađenom na bazi „aventadora“, čija je karoserija napravljena od ugljeničnih vlakana i lakša je za 125 kilograma od pomenutog modela. „Veneno“ je pogonjen poznatim atmosferskim V12 motorom od 6,5 litara, koji je dorađen i oslobađa 750 konjskih snaga. Dovoljno da u kombinaciji sa sedmostepenim ISR menjačem i pogonom na sve točkove novi superautomobil ubrza do stotke za oko 2,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu veću od 355 kilometara na sat!

Kako ističu u „Lamborginiju“, svi detalji na karoseriji podređeni su brzini, aerodinamici i stabilnosti na putu, a posebno u krivinama, i svi su rađeni ekskluzivno za novog „bika“.



Ponos Italije

Koliko Italijani drže do sebe i svojih remek-dela na točkovima govori podatak da će svaki od tri modela biti ofarban u jednu od boja italijanske zastave, pa će se tako na putu naći zeleni, beli i crveni „veneno“. To je nagovestio tzv „nulti“ test model iz Ženeve koji na bočnim stranama karoserije ima aplikacije u bojama italijanske zastave.



Ulični trkač

Kako ističu u „Lamborginiju“ „veneno“ je najjači i najbrži automobil legalan za vožnju po ulici koji je ovaj čuveni italijanski proizvođač do sada napravio. Urađen je poput trkačkog automobila sa „dozvolom“. Na njemu dominiraju ogromni usmerivači vazduha na prednjem delu i spojleri poput onih u Formuli 1. Veliki ventilacioni otvori nalaze se i na zadnjim krilima, a zadnjim delom „venena“ dominiraju ogromni pokretni spojler i difuzer smešten po sredini vozila.





IZVOR


Nikolakuzzz
09.04.2013
1319
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti