Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Jul » 31

Ovo je 10 najčudnijih stvari koje smo pronašli u svemiru! (VIDEO)
Svemir je mistično mesto koje još uvek nije istraženo i trebaće nam još mnogo vremena kako bi uspeli da doznamo ono što nas najviše interesuje - ima li života van naše planete!?

Veoma je lako zaboraviti da van naše Zemlje postoji ogroman i neistražen svet, ali je zato tu video koji je na Jutjub postavio “All Time 10s” koji će nas na zanimljiv način podsetiti na ono što smo do sada saznali o svemiru.

Ovaj video je posebnu pažnju posvetio najčudnijim stvarima koje smo otkrili u univerzumu, kao što su zombi zvezde i metalni svetovi. Dokle god ne budemo mogli da saznamo sve ono što želimo, prisetimo se onog što već znamo:

REZERVOARI VODE U SVEMIRU



Sadrže 140 triliona vode više od svih okeana na Zemlji i okružuje crnu rupu koja proizvodi energiju jednaku onoj koja bi stvorila Sunce u hiljadu triliona puta.

STUBOVI POSTOJANJA



Ovi stubovi gasa i prašine mogu se protezati na nekoliko desetina triliona kilometara, uprkos činjenici da ih je Supernova uništila pre 6.000 godina.

ODBEGLE PLANETE



Milioni planeta besciljno lutaju svemirom, nakon što ispadnu iz svoje orbite. Moguće je da je i iz našeg solarnog sistema, prilikom njegovog stvaranja, izbačena jedna planeta.

PULSARI



Rotirajuće zombi zvezde koje emituju radijaciju za koju se nekada mislilo da predstavlja način pomoću kog vanzemaljci pokušavaju da ostvare komunikaciju sa nama. Ovi pulsevi radijacije se sada koriste kao GPS za svemirske brodove.

MAGNETARI



U pitanju je asterod za kog se misli da je izloženo gvozdeno jezgro delimično formirane proto-planete, a smešten je između Marsa i Jupitera i u pitanju je prvi metal koji je svet ikada video.

KVAZARI



U pitanju su diskovi materije kojim su okružene crne rupe i koji predstavljaju najsvetlije objekte u svemiru. Oni mogu biti i po nekoliko triliona puta svetliji od našeg Sunca.

GALAKTIČKI KANIBALIZAM



To je proces prilikom kog velika galaksija pojede manju, tačnije, radi se o spajanju galaksija. Zanimljiva informacija je ta da bi Andromeda i Mlečni put trebalo da se sudare za oko četiri milijarde godina.

MIRA



Umiruća zvezda koja leti kroz svemir supersoničnim brzinama, za sobom ostavlja 13 svetlosnih godina dug trag materijala koji se pretvara u nove zvezde, planete i možda život.

LEDENA ZVEZDA



WSE 0855 0714 je braon patuljak čija temperatura iznosi -13 stepeni Celzijusa, dok na obližnjem patuljku Luhman 16B padaju kiše otopljenog olova.

Pogledajte video:

IZVOR




Moonchild
31.07.2014
1264
glasova: 5





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti