Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 22

Ovo su najveće fudbalske zvezde koje nikada nisu igrale na Mundijalu (VIDEO)
Verovali ili ne, ali ovi ljudi nikada nisu osetili slast igranja na najznačajnijem reprezentativnom takmičenju

Još ranije bilo nam je poznato da na Mundijalu naredne godine nećemo videti igrače poput Roberta Levandovskog ili Gereta Bejla, a posle završenih susreta baraža toj listi se pridružio i Zlatan Ibrahimović. Za razliku od poljskog centarfora i velškog superstara, popularni Ibrakadabra bar može da se pohvali da je učestvovao na najvećem svetskom fudbalskom spektaklu.

Međutim, u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu imali smo i nekoliko primera velikih, možda i najvećih fudbalskih legendi koji nkada nisu osetili žar i atmosferu Mundijala...

Od polovine prošlog veka pa do dana današnjeg bilo je nekoliko vrlo interesantnih slučajeva.

Na prvom mestu tu je legendarni napadač i nekadašnja vedeta madridskog Reala Alfredo Di Stefano, koji je tokom karijere nosio opremu Argentine, Kolumbije i Španije. Zbog vrlo turbulentne situacije u Južnoj Americi tokom 50-ih godina prošlog vekaDi Stefano nije imao priliku da igra za Gaučose, koji se nisu ni kvalifikovali, dok je Svetsko prvenstvo u Švajcarskoj 1954. godine propustio jer nije imao dvojno državljanstvo.

Četiri godine kasnije Španija nije uspela da se kvalifikuje na turnir, pa je 1962. godine u Čileu imao poslednju priliku. Ipak, samo dan pre objavljivanja konačnog spiska, tada 36-godišnji Di Stefano se povredio i tako se završila priča velikog majstora ove sjajne igre.

"Doktori su mi rekli da sam doživeo istegnuće butnog mišića, ali ja sam znao da nije to u pitanju. Znao sam kakav je osećaj kada se istegne mišić. Imao sam probleme sa nervima, a lekari to nisu ni znali. Trenirao sam 20 minuta, ali sam trpeo ogromne bolove. Lečili su me na sve načine, ali vremena je bilo sve manje. Želeo sam da igram, ali to se nije desilo", rekao je Di Stefano.


Posle hitronogog centarfora tu su Bernd Šuster i Erik Kantona, čija je sudbina donekle slična. Šuster se iz reprezentativnog fudbala povukao u svojoj 21. godini života, nakon što je sa Pancerima osvojio Euro 1980. u Italiji. Ofanzivni vezista je tada potpisao bio ugovor sa Barselonom, zbog čega je želeo da se posveti isključivo klupskom fudbalu.


Slučaj Kantone je malo drugačiji. Francuski centarfor se dosta dugo borio da uopšte dođe do reprezentativnog dresa, a prvi put je za selekciju Galskih petlova zaigrao 1987. godine protiv Zapadne Nemačke. Francuska je propustila dva Svetska prvenstva, 1990. u Italiji i 1994. u SAD, a reprezentativnu karijeru završio je godinu dana kasnije, nakon što je izjavio da je njegov tim Engleska, a ne Francuska. U to vreme Kantona je igrao za Mančester junajted, gde se potpuno ostvario kao fudbaler.


Kada smo već kod Engleske, odnosno generalno Ostrva, upravo su oni najveći "gubitnici" po pitanju zvezda koje nisu nikada igrale najznačajnije reprezentativno takmičenje. U Severnoj Irskoj imamo Džordža Besta, dok Vels "predstavljaju" Jan Raš i Rajan Gigs, koji i dalje postavlja standardne u Premijer ligi, ali nikada nije igrao na Mundijalu.

IZVOR


Ammir
22.11.2013
613
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti