Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 4

Ovo su najveći promašaji Premijer lige: Da li vrede tolike pare za svega pet golova?! (VIDEO)
Zajedno su plaćeni preko 130.000.000 evra, a nema ih nigde...

Stevan Jovetić, Pablo Osvaldo, Riki van Volfsvinkel, Geri Huper, Jago Aspas, Endi Kerol... U Premijer ligu su došli (ili su samo prešli iz kluba u klub, kao u slučaju Kerola) za “džakove“ para, kako bi pravili razliku na terenu. Njihov posao je možda i najlepši u svetu fudbala, ali i najzahtevniji. Jer njihova valuta, ono što ih čini drugačijim od svih ostalih igrača na terenu jeste vrhunski osećaj za postizanje golova.
Na svojim dresovima nose etikete napadača kobnih po protivničke odbrane, ali do sada nisu prikazali ni delić onoga zbog čega su dovedeni. Iako su ukupno plaćeni preko 130.000.000 evra, a zajedno postigli svega pet golova u Premijeršipu, navijači Mančester Sitija, Vest Hema, Sautemptona, Noriča... još uvek strpljivo čekaju da vide zbog čega su te novajlije papreno plaćene. Mada, pitanje je koliko će još kredita Jovetić i društvo moći da potroše... Jer deset kola je prošlo, a oni nisu uradili ništa što bi opravdalo milione i milione evra uloženih u njih.
Kolege iz britanskog Sportsmejla (Sportsmail) napravili su listu 12 napadača koji su za vrlo kratko vreme od potencijalnih bombi postali veliki promašaji.
Naravno, mi ćemo priču početi od čoveka koji je nama možda i najbliži, a to je Stevan Jovetić. U Partizanu i Fjorentini je tresao mreže kao lud, zbog čega su ga navijači obožavali. Usledio je transfer u Mančester Siti težak 26.000.000 evra, ali... Odigrao je svega tri utakmice u Premijeršipu i nije ostavio neki utisak, zbog čega je trenutno redovni grejač klupe.
Istina, postigao je dva gola Viganu u Liga kupu, ali to je druga priča... U klubu kažu da je njegov najveći nedostatak nešto lošija fizička pripremljenost, koja je na Ostrvu možda i najbitnija.


Pablo Osvaldo je u Sautempton stigao kao najskuplje pojačanje (15.000.000). Jedini gol ove sezone smestio je slabašnom Kristal Palasu. Povrede ga već neko vreme muče, ali je jasno da fudbalskom Džoniju Depu fali taj ubilački instikt koji bi Svece pogurao još više na tabeli.


S obzirom na to da je u poslednje tri sezone postigao ukupno 18 golova, nikome nije jasno zašto je uprava Vest Hema izdvojila 17.500.000 evropskih novčanica za Endija Kerola... Ne bismo da bilo koga vređamo, ali taj dečko još od trenutka kada je dres Njukasla zamenio Liverpulovim "ne zna gde udara"... Zbog povrede pete koju vuče već dugo još uvek nije odigrao nijedan meč za klub u kojem je, na pozajmici, igrao minule sezone.


O narednom napadaču su svi pisali hvalospeve. A i zaslužio ih je. Jer Riki van Volfsvinkel je u dresu Sportinga prosto briljirao. Na 87 utakmica postigao je 45 golova i bio ubedljivo najbolji centarfor ekipe. A onda je Vuk stigao među Kanarince i njegova magija se ugasila... Sedam utakmica u najjačoj ostrvskoj ligi i samo jedan gol, na svom debiju protiv Evertona, pa se činilo da će Riki biti hit i u Engleskoj. Ipak, još uvek se čeka da najskuplje plaćeni igrač u istoriji Noriča (12.000.000 evra / 10 + 2 na ime bonusa) pokaže koliko zaista vredi.


Dok je Riki postigao jedan, Geri nije nijedan. Norič je pored Van Volfsvinkela doveo još jednog centarfora od kojeg su se očekivali golovi, međutim Geri Huper se nije “udostojio“ da postigne bar prvenac. Prošle sezone, u Seltiku golove je postizao kao od šale (51 utakmica, 31 gol), a sada... Vrlo teško ide. A plaćen je gotovo šest i po miliona evra.


Priča Jaga Aspasa je vrlo zamršena. Došao je u klub gde Danijel Staridž i Luis Suarez prosto blistaju i trenutno je, hteo on to ili ne, u debeloj 'ladovini njihove senke. Šest utakmica u Premijer ligi nisu donela prvenac, ali i dalje ima prostora za 9.000.000 evra plaćenog Španca da nešto pokaže.


Od ostalih imena tu su Aruna Kone, kojeg je Roberto Martinez doveo sa sobom iz Vigana za pet miliona (šest utakmica, bez golova), zatim Andreas Kornelijus, devet miliona evra plaćen od strane Kardifa (odigrao samo jedan meč, bez golova), Libor Kozak, čiji je jedini pogodak u Premijeršipu doneo Aston Vili pobedu nad Noričom, ali to ne opravdava devet miliona uloženih u njega. Tu je i Jozi Altidor, kojeg je Sanderlend platio gotovo osam miliona, a na osam utakmica upisao se samo jednom...
Neverovatna priča vezana je za Dvajta Gejla, koji je za gotovo osam miliona evra stigao iz trećeligaša Piterboroa (?!) u Kristal Palas. Ipak, od svih igrača na ovoj listi uradio je najviše – dva pogotka u osam mečeva... I, za kraj ostaje momak koji je više puta u igru ušao kao izmena nego što je igrao kao starter, a VBA ga je platio sedam miliona Evertonu – Viktor Aničebe, koji je nekada važio za velikog talenta, još uvek nije postigao gol u novom klubu. A imao je samo dve prilike...

IZVOR


Ammir
04.11.2013
529
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti