Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jul » 30

Ovo su namirnice koje rashlađuju!
Postoje trikovi koji pomažu da nadmudrite nepodnošljive letnje vrućine. Sve što treba da uradite je da odete do obližnje piljare i "naoružate" se pojedinim namirnicama

Pobedite letnje vrućine uz pomoć hrane koja dugoročno rashlađuje vaše telo. Ukoliko nemate klimu kod kuće, nećete ići na letovanje ili ste na bilo koji drugi način osuđeni na nepodnošljivo isparavanje asfalta, donosimo vam rešenje. Bazen nasred dnevnog boravka vam neće biti potreban, sve što treba da uradite je da odete do obližnje radnje i da se obezbedite samagičnim namirnicama.

Lubenica

Ništa nije tako osvežavajuće kao parče zrele rumene lubenice. Sastoji se uglavnom od vode, a jedno prosečno parče sadrži tek oko 50 kalorija, što znači da ona predstavlja odličnu užinu za one koji paze na svoju ishranu. Dobra je za srce, sadrži antioksidanse koji ljudski organizamštite od raka i pomaže pri smanjenju upale zglobova.



Krastavac

Još jedan odličan borac protiv paklenih vrućina je krastavac. Ne samo što pomaže pri rashlađivanju, pogotovo ako na njega dodate so ili biber, već krastavac hidrira organizam ieliminiše toksine iz njega. Osim toga, odličan je protiv mamurluka, pomaže pri varenju i sadrži sve potrebne vitamine.



Jogurt

Bez obzira na to kakvu vrstu jogurta volite, sigurno će vam pomoći ovog leta. Jugurt je zdrav, a u kombinaciji sa pravim voćkama može imati još jači efekat. S obzirom da industrijski voćni jogurti sadrže velike količine šećera, budite sam svoj mjstor. U običan jogurt naseckajte komadiće svog omiljenog voća i sve to zasladite sa kašikom meda. Osveženje je zagarantovano, a i zdravlje će biti sačuvano.



Ledeni čaj

Hladna voda u većim količinama je obavezan deo leta tokom kojeg, putem znojenja, telo ostaje bez vode. Međutim, ledeni čaj, s druge strane, bogat je kofeinom i drugim važnim vitaminima, a pri tom i osvežava organizam, stoga je idealno rešenje tokom vrelih letnjih dana za sve koji vole nešto slađe napitke.



Mešana salata

Najbolja stvar vezana za mešanu salatu je to što ona predstavlja pravi niskokalorični obrok, ali što je najbitnije, obrok koji osvežava. Domaća šopska i grčka salata nalaze se na meniju skoro svakog restorana, a bez imalo muke možete ih napraviti i kod kuće.

Teška hrana učiniće da se osećate teško i naduto, a ništa bolje neće na vas uticati ni jela koja se jedu isključivo podgrejana. Stoga, smanjite sebi muke i uživajte u laganom i osvežavajućem obroku po vašoj želji.

IZVOR


Bosankaaa
30.07.2013
1383
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti