Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Septembar » 3

Пантелић донео радост
Severna Irska - Srbija 0:1

Голом Марка Пантелића, Србија од 68. минута води против Северне Ирске са 1:0. "Орлови" бољи ривал, домаћи опасни из контранапада. Директан пренос меча пратите на Првом програму РТС-а.

Петак, стадион Винсдор Парк у Белфасту. Србија тражи кључне бодове у квалификацијама за Првенство Европе. "Орлови" немају право на грешку. Обе селекције до сада су одиграле по шест утакмица, с тим да је домаћин предстојећег меча сакупио бод више и налази се на трећој позицији групе Б. Србија тренутно заузима четврто место.









"Не интересују нас никакве калкулације, јер ако добијемо све до краја идемо даље. Тек уколико у некој од наредних утакмица не победимо, онда ћемо калкулисати. Али, ми смо увек ишли на победу и тако ће и остати, мада нам неће бити лако јер се и други боре за пролаз", рекао је Марко Пантелић.

Форма не даје за право такве најаве. "Орлови" су последњи пут славили управо против Северне Ирске, на мечу одиграном 25. марта текуће године, када су голови Пантелића и Зорана Тошића били довољни за тријумф од 2:1. Од тада, Србија је одиграла четири пријатељска меча, од којих је на два уписала реми, а два пута изгубила.




Делује да је читав тим свестан да ће се тешко толерисати било шта осим три бода, по које ће се кренути са ослабљеним тимом - без Видића и Красића.

"Имамо пуно проблема у тиму због повреда, али мислим да треба да будемо јаки и да покажемо ниво игре који задовољава критеријум за победу", рекао је Ивановић новинарима у спортском центру Фудбалског савеза Србије.

Ни противници Србије не могу се похвалити низом добрих резултата. Истина, они у дуел улазе након тријумфа над Фарским Острвима (4:0), али то им је била прва победа након осам утакмица у којима нису успели да надиграју противника.

Одржан је састанак са играчима, тако да и председник ФСС-а Томислав Караџић очекује да ће репрезентација озбиљно прихватити задатак који се налази пред њом.




"Погледали смо се у очи, било је неопходно да поразговарамо након свега што се десило у нашем клупском фудбалу и неуспеха домаћих клубова на међународној сцени. Знам, све то нема директних додирних тачака са националним тимом, али пред репрезентацијом су дани одлуке, дани од којих јавност много очекује. Због тога сам рекао момцима да имамо - дупли проблем - коме смо ми, као репрезентација, донекле кумовали због свега што нас је пратило током квалификација", изјавио је Караџић.

Може ли фудбалски тим коначно да оствари победу без проблема и то у тренуцима када је јавност полако почела да им окреће леђа? Погледајте у петак, на Првом програму РТС-а, од 20.45.



G0ga
02.09.2011
441
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti