Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 22

Pogledajte: 10 haljina princeze Dajane vredne oko pola miliona evra
Deset haljina princeze Dajane kojih se, na molbu sina Vilijama, oprostila u dobrotvorne svrhe, biće ponuđene na aukciji i očekuje se da će prikupiti blizu milion evra.

„Keli Tejlor okšens” (Kelly Taylor Auctions) organizovaće aukciju „božanstvenih i istorijskih” haljina 19. marta u Londonu.

Među njima je i čuvena teget „Saturday Night Diva” kreacija Viktora Edelštajna u kojoj je Dajana plesala sa Džonom Travoltom na balu u Beloj kući 1985.

U to vreme Dajana je bila najpoznatija žena na svetu. Prva dama Nensi Regan diskretno je prišla Džonu Travolti i šapnula da Dajana želi da pleše s njim. On je kasnije prepričavao kako joj je prišao u ponoć.

Okrenula se i pogledala me je tim divnim pogledom. Pitao sam je da li bi htela da igra sa mnom, odgovorila je 'Rado' i plesali smo dvadeset minuta uz muziku iz 'Briljantina' i 'Groznice subotnje večeri'.

„Bio sam na sedmom nebu. Imala je sjajan osećaj za ritam. Plesali smo modernu verziju fokstrota i odlično me je pratila. 'Možda ćemo ovo ponoviti jednoga dana kad nas manje ljudi bude gledalo', rekao sam na kraju. 'To bi bilo divno', ogovorila je”.

Travolta je rekao da je iskustvo bilo „bajkovito”.



Istu haljinu Dajana je nosila u još nekoliko prilika. U njoj je pozirala Izraelu Zoharu za zvanični portret 1990. i lordu Snoudonu 1997. za – ispostaviće se – svoj poslednji portret, kada je stavila istu ogrlicu koju je nosila 12 godina ranije u Beloj kući.

Najpoznatija haljina koju je Dajana ikad nosila procenjena je na sumu od 350.000 evra.



Ružičasti cvetni komplet od haljine i blejzera koji je Ketrin Voker dizajnirala za princezinu državnu posetu Indiji 1992. procenjena je na 140.000 evra.

Ukrašena bogatim vezom od ružičastih šljokica i zelenih, ciklama i ćilibarskih perli, to je bila jedna od najraskošnijih Dajaninih kreacija.



Još jedna haljina „ketrin voker” (od ukupno šest na aukciji) – crna plišana oivičena perlama – koju je nosila na fotografisanju za „Veniti fer” u Kengsingtonskoj palati 1997, procenjena je na 80.000 evra.



Očekuje se da će crna plišana večernja haljina „brus oldfild” koju je nosila na gala otvaranju „Jadnika” u Centru „Barbiken” 1995. dostići sumu od 60.000 evra.



Bela koktel haljina „zandra rouds” od šifona biće ponuđena po ceni od 46.000 evra. Dajana ju je nosila na jednom dobrotvornom događaju u londonskom „Paladijumu” 1987.



Još jedna haljina „ketrin voker”, u bordo boji, trebalo bi da bude prodata za sumu od 70.000 evra. Dajana ju je nosila na premijeri „Čeličnih magnolija” 1990. i prilikom državne posete Koreji 1992.



U cvetnoj krem-ružičastoj haljini sa jednim rukavom, takođe kreacijom Ketrin Voker, Dajana je prisustvovala premijeri filma „Stepping Out” 1991. u Londonu, nakon čega je imala topao susret sa Lajzom Mineli. Kada su se u štampi sutradan pojavile slike Dajane i Lajze kako se smeju i ćaskaju, princezi je prebačeno da je bila previše „opuštena” u razgovoru sa zvezdom. Haljina je procenjena na 45.000 evra.



Ovu glamuroznu sjaktavu tamno-zelenu haljinu Dajana je nosila prilikom zvanične posete Australiji 1989. Bila je to jedina kreacija sa šljokicama iz Dajanine garderobe tokom osamdesetih godina, još jedan komad kreatorke Ketrin Voker.
Početna ponuda je 35.000 evra.



Još jedna bordo haljina „ketrin voker” na aukciji. Dajana ju je nosila prilikom posete Australiji i na premijeru filma „Povratak u budućnost” 1985. Princeza se kasnije žalila da ju je mašna žuljila dok je sedela u bioskopu. Očekivana cena za haljinu je 57.000 evra.



Ovu tamno-zelenu plišanu haljinu „viktor edelštajn”, inspirisanu četrdesetim godinama, Dajana je nosila u privatnim prilikama tokom zime 1985. pa joj je i početna cena najniža u čitavoj kolekciji: 23.000 evra.

Nedugo pre smrti 1997. Dajana je prikupila skoro 2,3 miliona funti na aukciji u „Kristizu” u Njujorku gde je ponudila 79 haljina visoke mode na prodaju. U propratnom katalogu napisala je: „Inspiracija za ovu divnu prodaju došla je od jedne osobe - mog sina Vilijama”. Tada 15-godišnji princ rekao je majci da proda svu garerobu koju više neće nositi i novac pokloni u dobrotorne svrhe.

IZVOR


Nikolakuzzz
22.02.2013
2053
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti