Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 6

Policija Dubaija nabavila automobil vredan 1,45 mil. €
Vozni park policije u Dubaiju bogatiji je za još tri skupocena automobila među kojima je i Aston Martin One-77 čija cena iznosi 1,45 miliona evra.

Flota patrolnih automobila policije Dubaija podseća na kolekciju superautomobila nekog bliskoistočnog šeika. U karakteristične zeleno-bele šare ranije su već ofarbani Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Chevrolet Camaro i BMW Serije 5, a sada su im se pridružili i Mercedes SLS AMG, Bentley Continental GT Coupe i ubedljivo najskuplji od svih - Aston Martin One-77.

Tri najnovija modela biće predstavljena javnosti, uz ranije nabavljene superautomobile, u izložbenom prostoru Arabian Travel Market-a u Dubaiju od 6. do 9. maja.



Policija Dubaija saopštili je da je kupovina skupocenih automobila deo strategije razvoja turizma i da će prisustvo ovih automobila na ulicama predstavljati još jednu od mnogih turističkih atrakcija ovog grada.

"S obzirom da je Dubai prestonica luksuza i prefinjenosti u svakom pogledu, neophodno je da i policijske snage održe korak po tom pitanju", objašnjava zamenik šefa policije Dubaija, Khamis Mattar Mazinah.



Što se tiče novog najskupljeg modela u policijskom voznom parku, u pitanju je automobil koji je napravljen u ograničenoj seriji od 77 primeraka. Aston Martin One-77 pokreće 7.3 litarski V12 motor sa 760 ks, smešten napred, dok se snaga prenosi na zadnje točkove automobila. Za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno mu je 3,5 sekundi, a prema fabričkim podacima maksimalna brzina iznosi 322 km/h.

Kada je reč o Ferrariju FF, interesantno je spomenuti da će ovaj automobil koristiti patrolni tim koji sačinjavaju dve policajke.

IZVOR


Barca1899
06.05.2013
642
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti