Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Oktobar » 6

PORODILA SE KOD KUĆE: Pogledajte kako izgleda prirodni porođaj u Srbiji (VIDEO)
Priču o ljubavi, podršci i prirodnom porođaju za prvih šest sati videlo je 7.000 ljudi. A sve je zabeležila, sklopila i objavila dula Tamara Zidar

Ovo je priča o rađanju jedne porodice iz Novog Sada, priča o Danijeli, Ivanu i rođenju ćerke Iskre u toplini njihovog doma uz prisustvo i podršku dragih i bliskih ljudi. Priču o ljubavi, podršci i prirodnom porođaju za prvih šest sati videlo je 7.000 ljudi. A sve je zabeležila, sklopila i objavila Danijelina dula – Tamara Zidar.

Tamara Zidar je inženjer i zaljubljenik u fotografiju koja “škljoca” bez prestanka još od 2006. godine. Kako sama kaže, porođaj i materinstvo su u njoj pokrenuli kreativnu lavinu. Ima 27 godina i dva predivna sina.

Danijelu Čkonjević upoznala je na obuci za dule, i sa njom podelila strast prema prirodnom porođaju, kod kuće, uz prisustvo dragih ljudi i supruga, tihe muzike sa slobodom kretanja i zauzimanja položaja koji trudnici u datom momentu odgovara.



- Divila sam joj se. Verovala je u sebe, svoje telo i moć rađanja. Želela je da svom detetu pruži najprijatniji dolazak na svet. Neposredno pre obuke sam otkrila fotografije porođaja. A onda i filmove. Teško je opisati osećaj nakon gledanja. Te emocije, ti pogledi, ta snaga i moć žene da rodi, prvo upoznavanje majke sa detetom, otac koji gleda u svoju ženu očima punim poštovanja i ljubavi. Maštala sam o tim fotografijama. Želela sve to da doživim i zabeležim. A onda i dobila priliku kada me je Danijela pitala da budem sa njima na porođaju – kaže Tamara Zidar.

- Ivan je bio uz Danijelu, masirao joj leđa, ljubio, mazio i pružao ljubav. Nisam mnogo čekala da izvadim fotoaparat. Atmosfera je bila inspirativna i želela sam da svaki momenat zabeležim. Babica me je uveravala da ne žurim i da se neće stvari tako brzo odvijati, ali sam ja bila opčinjena njima i trudeći se da budem neprimetna i nenametljiva, šunjala se po stanu i lovila kadrove – piše Tamara u svom blogu.

- Prvo nisam planirala da pravim video. Snimala sam kratke kadrove isključivo zato što se tako nije čulo šljocanje aparata.Tek kada sam prebacila materijal i videla kako su kadrovi predivni, predložila sam Danijeli da napravim video. Dopalo mi je jako, a oni su odlučili da video objavimo javno kako bi promovisali prirodan porođaj, pokazali da postoji i lepa strana rađanja, u prijatnoj atmosferi i sa poznatim i dragim ljudima – kaže Tamara za B92.

Danijela i Ivan Čkonjević dobili su 17. jula ćerkicu Iskru, a ovaj video je za prvih 6 časova pogledalo 7.000 ljudi.



IZVOR


Bosankaaa
06.10.2013
1621
glasova: 4





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti