Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Decembar » 12

Praktični saveti za domaćice
Želite da uštedite malo para? Ovu proceduru započnite u kuhinji! Razmislite koliko hrane izbacujete na dan, a koliko ste platili za njih. Ako hrana nije sasvim sveža, ne morate je odmah izbaciti u smeće. Možete je na neki drugi način upotrebiti. Kako? Vrlo lako! U ovom članku ćemo dati razne savete koje ćete moći da isprobate u svojoj kuhinji.

Ako nemate kod kuće prezlu, isprobajte čips za pohovanje! Daje sjajan ukus mesu, a može se staviti i na musaku ili pečene makarone. Dovoljno je da se u šaci razdrobi na sitne mrvice i da se prospe na jelo.
Riba iz zamrzivača može da ima neprijatan, karakterističan miris i ukus. Pre nego što se istopi, stavite je u mleko! Na ovaj način ćete moći da uživate u svakom zalogaju, kao da je upravo sad ulovljen.

Pre nego što stavite u zamrzivač ostatak hleba, u kesu stavite list papirnog ubrusa. On će upiti vodu koji se odstranjuje tokom topljenja. Dobićete hleb koji je ukusan i veoma dobar.

Zaboravili ste na salatu koje ste kupili pre neki dan? Nemojte ni pomisliti na kantu za smeće! U jednu posudu stavite hladnu vodu i iscedite jedan limun. U ovo stavite salatu i ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovo će biti sveža i hrskava.

Smatrate da je odvratno kada sir postane plesnav? Nudimo Vam idealno rešenje i za ovaj problem! U istu kesu u kojoj stoji sir stavite nekoliko kockice šećera i ne morate da razmišljate o posledicama! Isti trik koristite i kod torti i kolača.

Onaj neodoljiv miris začina je nama vrlo primamljiv, međutim, insekti ne mogu da ih podnesu. Zato, u kutije za brašno i šećer stavite jedan lovorov list koji se neće osetiti na sadržaju kutije, ali će zato štetočine da je izbegavaju.
Ostalo Vam je malo luka i ne znate kako da sačuvate njegovu svežinu? Namažite deo sa margarinom koji je odsečen i sledeći dan ga možete upotrebiti za pripremu raznih jela.

Ako Vam je potrebno samo nekoliko kapi limuna, nemojte ga preseći na pola! Bolja varijanta je ako ubodete u limunovu koru jednu čačkalicu i iscedite potrebnu količinu soka. Zatim izvadite čačkalicu i zalepite rupicu. Stavite nazad u frižider gde će sačuvati svoju svežinu.

Zagorela šerpa se može lako očistiti uz pomoć soli. Samo posipajte zagoreli deo sa soli i poprskajte sa vodom. Ostavite da odstoji nakon čega ćete ga bez problema oprati.

Praškovi za odvod mogu da Vam unište creva u sudoperi. Za isti efekat, ali jeftiniju varijantu izaberite naš praktični savet! Sipajte u odvod čašu sodabikarbone i isto toliko sirćeta. Ostavite da deluje 10 minuta i nakon toga ga posipajte sa kašikom vrele vode. Bićete zaprepašćeni sa rezultatom.

MojShop.rs

IZVOR


extracafe
12.12.2013
1237
glasova: 4





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti