Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 4

Pre tačno 10 godina Galaktikosi su se provukli u Humskoj, a Sale promašio šansu karijere (VIDEO)
Na današnji dan, pre jedne decenije, Partizan je odigrao 0:0 protiv Zidana, Ronalda, Figa, Karlosa, Bekama, Raula, a meč će se pamtiti po Ilićevoj šansi i Pantićevim bravurama


Pre deset godina, Beograd je bio deo fudbalske Evrope, a Partizan u društvu velikana.
Na već čuvenom penal-ruletu u Njukaslu, Lotar Mateus i njegovi izabranici su izborili istorijski, prvi plasman nekog srpskog tima u Ligu šampiona. Euforija je bila ogromna, ali je žreb bio nemilosrdan prema Partizanu i dodelio mu: u tom trenutku najspektakularniji tim planete Real Madrid, zatim Murinjov Porto koji se nekoliko meseci kasnije okitio titulom prvaka Evrope i Drogbin Marsej koji je došao do finala UEFA lige.
Iako po kvalitetu daleko slabiji od rivala, Partizan se nije obrukao i na lep način je reprezentovao Srbiju. Tri remija u Humskoj su bila dobar učinak za skromnog debitanta.
Ono što će se pamtiti je remi bez golova sa Real Madridom. I to ne bilo kojim Realom. Već Galaktikosima! Onom timčinom u kojoj su igrali Zidan, pravi Ronaldo, Luis Figo, Bekam, Raul, Roberto Karlos, Kasiljas... Publika u Humskoj je videla najveće majstore fudbalske igre u tom trenutku, a majstori su morali da se zadovolje bodom. Danas se puni tačno 10 godina od utakmice koju nijedan partizanovac neće zaboraviti.


Meč će se pamtiti po sjajnim odbranama Đorđa Pantića, mučnom uklizavanju Nađa u Bekama, ali najviše po promašenoj šansi Saše Ilića. Sale kapiten je imao prazan gol pred sobom, loptu na tacni, ali je nekako šutirao pored stative. Promašaj koji će ga pratiti celog života jer je velikoj karijeri u crno-belom dresu mogao da doda i bacanje velikog Reala na kolena.



Prošlo je deset godina od tada. Real je i dalje gigant, a Partizan je nebitan epizodista u Evropi, kilometrima daleko od elite u kojoj je bio. Partizan danas ne može da izbaci ni Ludogorec ili Tun. Takva su vremena došla...

IZVOR


Ammir
04.11.2013
624
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti