Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 23

Prolećna nega kose
Baš kao i koži, i kosi je potrebna nega. Nagle promene vremena mogu loše da utiču na njen kvalitet. Upravo zbog toga treba delovati preventivno.
Kosi je tokom proleća neophodna dodatna nega. Nagle promene vremena i skok temperature mogu negativno da utiču na kvalitet vlasi, pa se zato preporučuje prevencija. Postoji nekoliko recepata koji će vam pomoći da svoju kosu održite zdravom, sjajnom i vitalnom i da sprečite njeno oštećenje.

Krompir pomaže kod opadanja kose

Ogulite krompir i izgnječite ga tako da dobijete sok. Nakon toga, pomešajte dve kašike soka od krompira sa dve kašike soka aloe vere i 20 grama meda. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a potom smesu umasirajte u koren kose. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje najmanje dva sata. Utrljajte šampon za kosu i isperite vodom. Masku je najbolje nanositi dva puta nedeljno ako vam kosa mnogo opada. Ovaj recept biće delotvoran jer krompir sprečava gubitak kose i pospešuje rast.
Sirće vraća kosi sjaj

Pomešajte jedno jaje, kašiku jabukovog sirćeta i dve kašike maslinovog ulja. Masku umasirajte u koren kose i ostavite da deluje 15 minuta. Nakon toga, isperete toplom vodom. Postupak ponovite tri puta u toku nedelje. Jabukovo sirće bogato je alfa-hidroksilnim kiselinama i rastvara talog na kosi koji stvaraju lak i pena za kosu, a maslinovo ulje jača koren i podstiče cirkulaciju.
Kopriva jača koren dlake

U posudu stavite dve kašike soka od koprive, kašiku maslinovog ulja i jedno jaje. Sastojke pomešajte i nanesite na kosu. Ostavite da deluje pola sata i potom isperite mlakom vodom. Umesto maske, nakon pranja, kosu isperite ohlađenim čajem od koprive. Kopriva jača koren kose, podstiče cirkulaciju i sprečava opadanje kose.
Limun štiti od UV zraka

Pomešajte dve kašike meda sa dve kašike soka od limuna i nanesite na kosu. Ostavite da deluje 10 minuta i isperite. Limun je bogat vitaminima A, B i C, koji štite kosu od štetnih UV zraka, a ujedno i stimulišu rast i obnavljaju dlaku. Ukoliko je vaša kosa beživotna i suva, koristite med koji je dobar jer hrani kosu.
Ulje za ispucale vrhove

Za masku su vam potrebne dve kašike ulja od pšeničnih klica i po kašika meda i jabukovog sirćeta. Nakon što pomešate sastojke, nanesite ih na koren i ostavite da deluju 30 minuta. Kosu isperite toplom vodom. Ulje pomaže u regeneraciji kose, med je hrani, a sirće ispira sve nečistoće.

IZVOR


Badboy
23.03.2013
499
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti