Magazin

Početna » Magazin » 2011 » August » 31

"Montevideo, Bog te video" kandidat za Oskara!
Film "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića je srpski kandidat za nagradu Oskar, prema odluci Srpske akademije filmske umetnosti i nauke.

Odluku o domaćem kandidatu za 84. nagradu Američke filmske akademije Oskar, u kategoriji najbolji dugometražni film na stranom jeziku u 2011. godini proglasila je danas "Montevideo, Bog te video" na ceremoniji u Kinoteci predsednica žirija Stručnog odbora, glumica Radmila Živković.

- Zahvalni smo Akademiji filmske umetnosti i nauke na poverenju koje je ukazala filmu "Montevideo, Bog te video" promovišući ga za srpskog kandidata za Oskara. Verujemo da je izbor pravi, jer nezavisno od toga da li će film uspeti da se probije kroz jaku konkurenciju do 5 kandidata za nagradu Oskar, izvesno je da će ga videti mnogo uticajnih ljudi ne samo iz sveta kinematografije. To ujedno znači da će imati prilike da vide atipičnu Srbiju od do sad kreirane slike koju potpisuju srpski autori. Bez obzira što je, po mom mišljenju, izbor logičan, on ujedno predstavlja priznanje ogromnom broju glumaca, autora, produkcji i ostalim saradnicima, a po najviše 520 000 gledalaca koji su videli "Montevideo, Bog te video" i sa pravom očekuju sa nestrpljenjem njegov nastavak, rekao je Zvonimir Šimunec u ime produkcije "Intermedia Network".

Miloš Biković koji u filmu tumači lik Aleksandra Tirnanića Tirketa je povodom kandidature za nagradu Oskar rekao:

- Mislim da je to veliki uspeh, pogotovo ako uđemo u finalnu selekciju. Ova vest je jako bitna za afirmaciju srpskog filma. Drago mi je zbog cele ekipe i svih onih koji su svim srcem bili uz nas. Osećam se kao da se neka filmska 'reprezentacija' kvalifikovala na Svetsko prvenstvo u Americi a ja sam deo nje.

U konkurenciji je bilo sedam filmova: "Beli, beli svet", "Miris kiše na Balkanu", "Neprijatelj", "Tilva Roš" i "Šišanje" i "Montevideo, Bog te video" koji je većinom glasova petnestočlanog žirija odneo pobedu.


Nutellina
31.08.2011
1750
glasova: 25





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti