Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 28

RED BULL: Najveći međunarodni umetnički projekat u istoriji!
Ako ste kreativni i talentovani, ovo je prava prilika za vas! Budite deo internacionalnog tima koji povezuje zajednički cilj, a možda baš vaša kreacija postane najveće umetničko delo na svetu

Kompanija Red Bull Collective Art u periodu od dve nedelje objediniće ljude širom sveta u kreativnom procesu stvarajući jedno nenadmašno umetničko delo na internacionalnom nivou tehnikom “Kadavre ekis”(Cadavre exquís) koje će učesnicima približiti digitalno doba.

“Kadavre ekis” (Cadavre exquís) je kolaboraciona tehnika koju su prvi put upotrebili nadrealisti još davne 1925. godine. To je metod kojim se više nepovezanih reči ili slika povezuje u jednu celinu. Učesnici postepeno doprinose tako što vide samo kraj rada umetnika pre njih i na osnovu toga kreiraju svoj deo ili poštovanjem određenog pravila kako bi svi doprineli stvaranju jednog kolektivnog umetničkog dela.

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika, do fotografa i publicista - bitno je samo da ih povezuje zajednički cilj – da kreiraju nešto i podele to sa svetom. Kroz ovaj projekat Red Bull u saradnji sa Adobe-om pruža talentovanim pojedincima šansu da učestvuju u kreiranju nečega što bi moglo postati najveće i najraznolikije umetničko delo na svetu.

Centar projekta Red Bull Collective Art je internet stranica. To je sajt za pretraživanje i interakciju sa inspirativnim umetničkim delima i njihovim stvaraocima širom sveta.

Korisnik se registruje na internetu www.redbullcollectiveart.com i ima priliku da izabere termin za učestvovanje. Jednostavno preuzima obrazac i pomoću bilo koje tehnike i stila radi na slici. Po završetku postavlja svoj rad koji se onda pridružuje celokupnom delu. Sajt će omogućiti globalnu interakciju ljudi tokom projekta.

Sa aktivacijom u 85 zemalja, Red Bull Collective Art će postati unikatno kolaboraciono umetničko delo, napravljeno u potpunosti digitalnim putem i viđeno od strane publike širom sveta.

IZVOR


Nikolakuzzz
28.02.2013
506
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti