Magazin

Početna » Magazin » 2014 » August » 13

Ronaldo dvostruki strelac, Pepe mirotvorac: Real osvojio Superkup Evrope
Fudbaleri madridskog Reala osvojili su prvi trofej u sezoni pošto su pobedili Sevilju sa 2:0 (1:0) u Superkupu Evrope na stadionu u Kardifu, golovima dvostrukog strelca Kristijana Ronalda.

Trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti opravdao je očekivanja i izveo ubitačan napada sa novajlijom Hamesom Rodrigezom, Bejlom, Ronaldom i Benzemom, a iza njih su delovali Luka Modrić i Toni Kros, takođe letošnje pojačanje.

Krenuo je Real sa furioznim napadima od samog početka i opsedao protivnički gol, u najboljim šansama našli su se Bejl u 19. i Ronaldo u 26. minutu, obojica iskosa sa desne strane, ali im je Beto uspešno ukrotio pokušaje.

Incijativa se isplatila Madriđanima na isteku pola časa igre, pošto su nešto ranije pomenuta dvojica zamenila strane, što se ispostavilo kao pravi potez. Velški reprezentativac je odlično centrirao sa levog boka i na drugoj stativi pronašao Kristijana koji je sa ivice peterca iz prve zatresao mrežu Sevilje u bliži ugao za 1:0, jer je Navaro zakasnio da ga isprati.







Andalužani su se oslobodili pritiska u finišu prvog poluvremena i imali odličnu priliku za izjednačenje. Rodrigez je nespretno reagovao u svom kaznenom prostoru, loše su se snašli i Ramos i Koentrao, pa je lopta došla do Karika, ali je Kasiljas pravovremeno istrčao, skratio mu ugao i odbranio njegov šut iz neposredne blizine.

Samo četiri minuta po povratku sa predaha rezultat se promenio, a Real je udvostručio prednost. Kros je započeo akciju i pronašao Benzemu, on Ronalda, da bi Portugalac zakoračio u šesnaesterac iskosa sa leve strane i levicom snažno poslao loptu u suprotan ugao nemoćnog Beta za 2:0.

Rezultat se do kraja nije menjao, a najbolju šansu za to imao je 80 miliona plaćeni Rodrigez, ali je golman Sevilje sjajnom intervencijom zaustavio udarac iskosa sa leve strane najboljeg strelca Mundijala u Brazilu.

Izglednih prilika za gol više nije bilo, ali se dogodila neobična scena u kojoj se prgavi Pepe našao u ulozi mirotvorca kada su se u 75. minutu pokoškali Ramos i Pareha, iako je uglavnom portugalski defanzivac taj koji pravi probleme sa protivničkim igračima.

Quote
Superkup Evrope
Real Madrid - Sevilja 2:0 (1:0)
Stadion: Milenijum u Kardifu. Gledalaca: 33.500. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Strelac: 1:0 Ronaldo (30), 2:0 Ronaldo (49).
Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe, Koentrao (od 84. Marselo), Kros, Modrić (od 86. Iljaramendi), Bejl, Hames Rodrigez (od 72. Isko), Ronaldo, Benzema.
Sevilja: Beto, Facio, Navaro, Pareha, Koke (od 84. Figueras), Kričovijak, Kariko, Suarez (od 78. Rejes), Vitolo, Vidal Pareu (od 66. Aspas), Baka.




IZVOR


Ammir
13.08.2014
483
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti