Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Maj » 6

SAMSUNG I APPLE: Ovo su mračne tajne večitog rata između dva rivala! (FOTO)

Informacije koje se na suđenju ove dve kompanije svaki put otkrivaju pokazuju koliko se dva najveća tehnološka giganta na svetu ne podnose. Saznajte sve tajne "svetog rata" u IT svetu



I dok se Samsung i Apple povlače po sudovima, brojne strogo čuvane tajne preplavljuju javnost. One nam pružaju uvid u najčuvanije planove i predviđanja tehnoloških giganta.



U nastavku saznajte interesantne činjenice o najvećem ratu koji se vodi u tehnološkom svetu.



Apple vodi “sveti rat” protiv Google-a



Čuveni vizionar i bivši prvi čovek Apple-a, Stiv Džobs često je svojim zaposlenima slao mejlove u kojima je govorio kako treba voditi “sveti rat” protiv internet giganta Google-a. On se sa vodećim ljudima sastajao samo kako bi diskutovao o tome.



Samsung već dugo planira da odustane od Androida





Samsung je postigao dosta sa Androidom, ali ova kompanija vidi i probleme sa ovim operativnim sistemom, a najveći su nedostatak kontrole i rivalstvo sa drugim proizvođačima koji koriste ovaj softver.



Apple je broj jedan na listi neprijatelja, ali su tu takođe i Google, HTC i LG. Ovo otkrivaju i nedavno obelodanjeni dokumenti koji pokazuju da se Samsung bori da ostane na prvom mestu kada su u pitanju ažuriranja softvera, i radije bi koristili svoj operativni sistem umesto Androida.



Apple razmišlja o konkurenciji više nego što pokazuje.



Postoji verovanje kako Apple ne razmišlja o svom udelu na tržištu i zaradi. Naravno da i ova kompanija itekako razmišlja o pomenutoj temi samo što to ne želi da prizna.



Nedavno je otkriven dokument koji je deo istraživanja o tome šta konkurentski telefoni nude kupcima i zbog čega su popularni.



Apple je ljubomoran na Samsungov marketing



Toliko o tome da Apple ne razmišlja o tome šta pišu mediji. Kada je Wall Street Journal napisao da ova kompanija polako gubi bitku od Samsunga, jedan od čelnika Apple-a, Fil Šiler poslao je mejl svojim marketinškim agencijama u kojima je pisalo da ovo pod hitno mora da se promeni jer oni imaju daleko bolje proizvode od konkurencije.



Samsung-ov najveći prioritet je da pobedi Apple



Strateški plan Samsunga iz 2011. godine nosio je naziv “Pobediti Apple”, i to je njihov prioritet broj jedan. Dokument od dve strane sadržao je šta se sve treba učiniti kako bi se postigao ovaj cilj.



Android nije želeo touchscreen ekran dok se nije pojavio iPhone



Dokument iz jula 2006. godine pokazuje da je lansiranje iPhone znatno uticalo na dalji razvoj Androida, koji je u početku bio planiran kao telefon sa dugmićima. U dokumentu je stajalo da touchscreen neće biti podržan.



Tablet Galaxy Tab bio je čist promašaj



Mnogi su se 2011. godine smejali Samsungu kada je objavio da je prodao 2 miliona primeraka tableta Galaxy Tab do kraja 2010. godine. Pretpostavlja se da ovaj broj označava koliko je prodato radnjama, a ne pravim kupcima.



Samsung još uvek nije otkrio na šta je tada tačno mislio, ali dokaz koji je nabavio AppleInsider pokazuju da je prava cifra daleko manja, i iznosi 1 milion.



Apple je planirao “magični štap” kao kontroler za njihov Apple TV



U istom mejlu u kojem je Stiv Džobs pozivao na “sveti rat” protiv Google-a, stoje i planovi za novi Apple TV. Već se tada razmišljalo o “magičnom štapiću” umesto standardnog daljinskog upravljača.



Samsung pažljivo prati sve glasine o iPhone-u



S obzirom da Samsung želi da naškodi Apple-u, najjednostavniji način za ovo je da pusti neku netačnu informaciju u vezi sa njihovim predstojećim uređajima. Južnokorejski proizvođač pažljivo sluša svaku novu informaciju o svom najvećem rivalu, i odmah reaguje na nju



Svi kopiraju



Brojna dokumenta pokazuju da su obe kompanije uzimale određene delove od suprotnih strana kako bi poboljšale one delove u kojima kaskaju za konkurencijom.



 



IZVOR


Ammir
06.05.2014
762
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti