Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 23

Savladajte trikove profesionalnih šminkera
Sunđere, aplikatore, različite četkice i češljiće posmatrajte kao alat uz pomoću kojeg ćete od sebe
napraviti malo umetničko delo. Uz naše savete naučićete da izaberete pravi pribor,
ali i da s njim baratate baš kao profesionalac.


Sunđeri za savršen ten
Da biste tečni puder ili korektor ravnomerno naneli na lice, koristite trouglaste sunđerčiće. Pronaći ćete ih u gotovo svim parfimerijama. Puder najpre istisnite na nadlanicu, potom njime natopite sunđer, pa ga tako utapkajte na lice. Tečni korektor ili korektor u stiku možete da nanesete i direktno na kožu, pa ga tek onda blago utapkajte sunđerom.

Redovno čistite sunđere
Na sunđerima i četkicama lako se skuplja prašina, ali i bakterije koje mogu da izazovu infekciju kože ili očiju. Zato je neophodno da svoj pribor za šminkanje posle korišćenja vratite u neseser ili futrolu, ali i da ga povremeno operete sapunicom. Ako je vaša koža osetljiva, za čišćenje pribora koristite gel za umivanje ili blagi sapun koji ima neutralnu pH vrednost.

Izaberite pravu četkicu
Puder, bronzer i rumenilo, u kamenu ili prahu, najbolje je da nanosite četkicama različitih veličina. Za puder ili bronzer uvek izaberite što veću četku jer ćete tako u samo par poteza završiti sav posao i izbeći vidljive prelaze.

Zarumenite se
Rumenilo uvek nanosite manjom, pljosnatom četkom. Jednim, blagim potezom je prevucite preko obraza, od jagodica ka slepoočnicama. Četku za rumenilo nemojte jako da pritiskate na obraze jer će intenzitet boje biti jači.



Senčite oči
Da biste pravilno istakli oči, neophodne su vam najmanje dve četkice, posebno ako često nanosite senke u dve nijanse. Za svetlije nijanse, koje se uglavnom nanose preko celog kapka, izaberite širu četkicu, dok za tamne nijanse, koje se precizno nanose na pregib kapka ili tik uz trepavice, birajte uske četkice. Kada želite više da istaknete oči, koristite sunđeraste aplikatore jer čine senku intenzivnijom.

Usne bez mane
Iako je lakše da karmin nanesete direktno na usne, s odgovarajućom četkicom ćete to uraditi mnogo preciznije. Četkice za nanošenje ruža su pljosnate, sečene ukoso ili u špic. Prednost bojenja usana uz pomoć četkice je i ta što možete da dobijete svetliju nijansu ako karmin namažete u tankom sloju.

Koristite češalj za obrve
Vaše trepavice izgledaće mnogo urednije ako ih, posle nanošenja maskare, razdvojite specijalnim češljićem. Uz pomoć njega možete lako da uklonite i grudvice od maskare koje kvare izgled trepavica, ali i da obrve dovedete u red.

IZVOR


Barca1899
23.02.2013
521
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti