Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jun » 25

Saznajte ko su desetorica najpametnijih fudbalera na svetu !
Dolaskom Manuela Pelegrinija na klupu Citija pojavila se i priča o njegovom izvanrednom inžinjerskom umu, a ostrvski novinari počeli su pisati o tome kako je jednom prilikom izgradio kuću za svog prijatelja.

Međutim, nije samo Pelegrini skriveni genijalac među fudbalerima. U nastavku vam donosimo listu najpametnijih fudbalera koji bi, da nisu hljeb zarađuvali na travnatom terenu, bili doktori, ekonomisti, uposlenici NASA-e ... 



1. Socrates
Legendarna brazilska fudbalska zvezda, ime je dobio prema grčkom filozofu, a po zanimanju je bio diplomirani lekar, te je bio i politički aktivist.

2. Marouane Chamakh
Arsenalov promašaj je diplomirani računovođa. Napadač možda ima problema sa realizacijom u šesnaestercu, ali prema njegovim rečima odličan je u Ekcelu i tabelama.

3. Nedum Onuoha
Rođen u Nigeriji, igrao za Englesku mladu reprezentaciju, Onouha je poznat i po tome da je na ispitima imao najveće ocjene iz matematike, biznisa i računara. Prema njegovim rečima, tri najveće ocjene nisu njegov maksimum. "Mogao sam imati i pet najboljih ocjena, ali jednostavno nije bilo dovoljno vremena."

4. Chaka Hislop
Bivši golman Njukasla ima diplomu iz mašinstva, a čak je proveo jedno leto radeći za NASA projekat svemirske stanice "Freedom" u Vašingtonu.

5. Ronaldo
Ronaldo radi u vrhunskoj marketinškoj agenciji u Londonu. Brazilac već 10 sedmica kao šegrt pomaže u agenciji, a kaže: "Ovde sam da naučim."

6. Juan Mata
Zvezda Chelseaja nema jedan završen fakultet , već dva - marketing i sportske nauke. "Po okončanju fudbalske karijere želeo bih raditi u sportskom marketingu.", Kazao je Mata.

7. Iain Dovie
Bivši napadač radio je za vrhunski aero komapniju pre nego što mu se sportska karijera zahuktala. Dovie je magistar mašinskih nauka i jedno vreme je radio za British Aerospace.

8. Glen Džonson
Igrač Liverpula svaki dan po dva sata provede učeći za diplomu iz matematike na Open Universiti. "Volim rešavanje problema, zadatke, jednačine ... Na primer uživam u tome da izračunam koliko goriva je potrebno avionu.", Kaže Džonson.

9. Ramon Vega
Ovaj fudbaler je zamenio karijeru finansijskog konsultanta za onu na zelenom terenu. Njegova kompanija Vega Sviss Asset Management brine se za 650 miliona funti svojih klijenata.

10. Barri Horne
Legenda Evertona i Velsa sada nosi belu uniformu. Horne je nastavnik hemije.


IZVOR


Ammir
25.06.2013
1342
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti