Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 6

Sedam životnih mudrosti za lepši pogled na svet
Život je jedan i treba ga proživeti na najlepši mogući način. Da, tačno je da je pun problema. Da, tačno je da je ponekad preteško izboriti se sa njima. Ali isto tako znajte da nemate apsolutno ništa od toga što ćete svakog dana hodati pognute glave


Život je lep. Treba ga provesti što lepše jer je samo jedan, a šta nas čeka posle toga, to niko ne zna. Tačno je da je teško i da se svaki čovek susreće, tokom života, sa bezbroj problema. Ali probleme imaju svi ljudi na ovom svetu, bili oni bogati ili siromašni, crni ili beli, bili ove ili one vere. U tome smo svi isti, ali ne znamo svi isto i da živimo.

Mnogi se predaju, padaju na prve prepreke, a potom se ne usuđuju da krenu dalje. Ali, život nagrađuje samo hrabre i samo one koji nikada ne posustaju. Upravo zbog toga, okrenite stvari na svoju vodenicu i započnite novi dan sa novom energijom. Evo nekih životnih mudrosti kojima biste češće trebalo da se rukovodite.

Fokusirajte se na danas

Ako se fokusirate samo na danas poštedećete sebe mnogo stresa, a raspoloženje i produktivnost će vam biti mnogo veći. Naravno, morate da planirate ono što vas očekuje, ali preterano razmišljanje o budućnosti može samo da vas ometa u vašem svakodnevnom životu. Izgradite naviku da se celi dan fokusirate na sadašnji trenutak, a o budućnosti razmišljate na ograničeno vreme.

Suočite se sa preprekama

Lako je sedeti i zamišljati sve strašne stvari koje vam se mogu dogoditi, ali najčešće su to samo negativne misli koje se rađaju u mozgu jer im sami dozvoljavate. Po pravilu većina životnih prepreka je savladiva, ako se oko njih potrudite. Nakon što ste dobro razmislili, napravili istraživanje i dobar plan kako postići nešto, nemojte pasti u zamku crnih misli. Samo krenite korak po korak u ostvarivanje cilja.



Potrudite se da shvatite svet oko sebe

Razgovarajte s ljudima, napravite istraživanje kroz knjige i internet portale i videćete kako anksioznost i strahovi nestaju. Razumevanje je uvek korisno, ali ne i preterano razmišljanje.

Pronađite dobre strane problema

Problemi nam pomažu da bolje razumemo sebe i razvijamo se. Neka vas problemi ne obeshrabre potpuno, jer po pravilu uvek ima više prilika nego problema, a ako se usredsredite na jedan problem, nećete videti druge opcije koje zasigurno postoje.

Pripazite na reči koje izgovarate

Ne govorite i ne mislite negativno. Uvek koristite reči poput nada, vera, pobeda. Reči koje koristite imaju veliku moć. Ako pričate loše, osećaćete se sve negativnije i negativnije, a ako koristite pozitivne reči i vaš odnos prema životu će biti optimističniji i veseliji.



Ne srljajte

Ljudi, kada imaju cilj, obučno nesmotreno hrle ka njemu. Međutim, nemar tokom trčanja mogao bi da vas navede na pad. Da biste stigli tamo gde želite, često je sporiji pristup bolji i delotvorniji.

Učite i na tuđim greškama

Naše greške su dobre jer nas mogu naučiti nečemu vrednom, ali treba da posmatrajte i druge ljude. Ne morate sve da iskusite na vlastitoj koži, kako biste znali šta treba, a šta ne treba činiti.

IZVOR


Bosankaaa
06.05.2013
656
glasova: 4





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti