Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Januar » 8

Sony predstavio Playstation Now
Sony je na svojoj prvoj prezentaciji na CESu odlučio jako napasti konkurenciju u svim segmentima. Međutim, jedna od najvećih najava je svakako bilo predstavljanje Playstation Now servisa, usluge zasnovane na streamingu Playstation naslova direktno na vaše TV, prenosne i igraće uređaje, bez da zapravo posedujete bilo koju Sony-jevu gaming konzolu. Pored toga, sistem je moguće koristiti i na Playstation 3, Playstation 4 i Playstation Vita konzolama, ali i tabletima i naprednim telefonima - puna streaming gamerska ofanziva. Playstation Now je napravljen na osnovama Gaikai servisa, online streaming usluge koja je omogućavala streaming i long-distance-igranje igara, baš kao i njegova neslavno propala konkurencija, OnLive, a čiju je tehnologiju Sony kupio sredinom 2012. godine.

Playstation Now sistem je bio u funkcionalnoj beti na sajmu, te su mnogi sretnici imali prilike probati God of War i The Last of Us koristeći Playstation Now povezan na Bravia HDTV. Iako je bilo primetno da postoje određeni artefakti i da postoji blagi lag između pritiskanja dugmadi i reakcije, svi novinari su bili oduševljeni činjenicom da je moguće uživati u najboljim Playstation naslovima bez da uopšte posjedujete bilo koju Sony konzolu. Razlog za tako veliki uspjeh leži i u samoj konstrukciji servisa, koji ne zahtijeva brzu konekciju - već samo visoku latenciju kako bi responzivnost bila što veća, a lag što manji.

Prema riječima CEO-a Kaz Hirai-a, servis će krajem meseca krenuti u zatvorenu betu u SADu, dok se globalno pokretanje očekuje nekad tokom leta ove godine. Naslovi će se moći rentati pojedinačno ili vremenski, uz opciju pretplate na određeni vremenski period. Nažalost, Hirai je također potvrdio da će lansiranje u Evropi potrajati nešto duže, usled "kompleksne situacije vezane za TV servise i brzine Interneta", te da je neophodan duži period da se sve uradi na pravi način. Ipak, jednom kada (ako) se dočepamo Playstation Now usluge, imat ćemo i pristup porukama, trofejima i multiplayer mečevima, pa će nam se čekanje (valjda) isplatiti...

IZVOR


MostWantedMan
08.01.2014
591
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti