Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Januar » 5

Sparsi lako ulovili ranjene Kliperse, čudovište zvano Durant, Fili ređa trijumfe
Košarkaši San Antonija iskoristili su priliku i u noći između subote i nedelje totalno nadigrali ranjive Los Anđeles Kliperse sa 116:100, dok je Oklahoma u derbiju savladala Minesotu na gostovanju 115:111. Filadelfija je neverovatnom partijom iznenadila Portland sa 101:99, a šampion Majami nije imao previše muke sa Orlandom 110:94. Čikago je nastavio da igra neefikasno i sa malo koševa, ali je ostvario pobedu nad Atlantom 91:84.



Ranjeni lav će se izgleda provesti kao bos po trnju u nastavku sezone, jer se u Klipersima povreda Krisa Pola osetila već protiv San Antonija koji, ne samo da je pobedio, već je u svakoj četvrtini, osim treće, izgledao više nego nadmoćno na svom terenu.

Gosti su samo u trećoj uspeli da se probude i pokažu šta zaista znaju ali odbrana je otkazala. Dokaz da je defanziva otkazala, pogotovo u reketu, našao se u sjajnoj saradnji Tima Dankana i Tijaga Splitera koji su, pod dirigentskom palicom Tonija Parkera terorisali goste iz Los Anđelesa.

Spliter je ubacio 22 poena, dok je Dankan zabeležio dabl-dabl sa 19 poena i 11 skokova, te je Parker dodao 17 poena uz devet asistencija. Dobra partija Džamala Kroforda sa 24 poena nije bila dovoljna, jer su poeni iz alej-apova izostali zbog odsustva Pola.



Navikli su i Oklahoma i Minesota da igraju na više poena, ali su Timbervulfsi osetili gnev Kevina Duranta koji je odigrao možda i najbolju partiju ove sezone što je i donelo pobedu Tanderima.

Upravo, da nije bilo popularnog "Durantule" ne bi došlo do preokreta, jer je Minesota držala prednost sve do poslednje deonice kada je nastupio talas koji je odneo domaćina. Talas je bio predvođen Durantom koji je ubacio čak 48 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Na drugoj strani našao se zbunjeni Kevin Lav koji je navikao da sjajnim rolama donosi pobedu svom timu, ali ovoga puta mu nije bilo dovoljno ni 30 poena uz 14 skokova, a ako se tome doda da je Nikola Peković ubacio poen više i skočio 11 puta, može se zaključiti da je Oklahoma imala sreće što je Durant u njenim redovima.



Filadelfija je u vatrenoj završnici ponovo prekinula niz od dve pobede Portlanda, a 76-ersi su zabeležili seriju od četiri trijumfa za redom iako je glavna zvezda Trejlblejzersa Lamarkus Oldridž mogao da izreži totalno drugačiji rasplet na susretu.

Oldriž je pri rezultatu 101:99 fintom lagano izbacio iz igre Kartera-Vilijamsa i došao do polaganja gde nije uspeo da pošalje precizno loptu od tablu, pa ona nije završila u košu.

Tadeus Jang je sa 30 poena najzaslužniji za pobedu Filija, a 23 poena dodao je i Evan Tarner, dok je na drugoj strani daleko najbolji bio Oldridž sa 29 poena i 14 skokova, a mora se i spomenuti učinak Batuma koji imao po deset skokova i asistencija, al je zato imao šut za dva 1/9 i za tri 0/4.



Kada je Dvejn Vejd u igri sve je lakše za Majami koji je igrao protiv pomalo zbunjenog Orlanda, jer su "čarobnjaci" svoju odbranu skoncetrisali oko Leborna Džejmsa.

"Kralj" Džejms je ubacio 15 poena, ali nije bio glavna figura susreta, jer su Vejd i Kris Boš sa po 20 poena bili lideri Hita. Nije mogao niko da dođe do izražaja iz Orlanda osim iskusnog Džamira Nelsona koji je meč završio sa 21 poenom.

Bulsi moraju da zaborave na povredu Derika Rouza i nastave dalje, jer Čikago tačno mesec dana nije postigao više od 100 poena na utakmici, ali su se i ovoga puta provukli i savladali Atlantu.

Ako dodamo odsustvo Karlosa Buzera zbog povrede desnog kolena, onda dobijamo da su "bikovi" ostavljeni samo da igraju na spoljnoj liniji, koja je, na njihovu sreću, ovoga puta dobro radila.

Najefikasniji je bio Majk Danlivi sa 20 poena koji je vremenom došao u prvi plan Čikaga, a standardno dobri Luol Deng ubacio je 17 poena. Atlanta nije mogla ni bolje da prođe jer su joj dva najbolja strelca, Džef Tig i Pol Milsap imala po 16 poena.

Milvoki je ove godine definitivno najgora ekipa u NBA ligi, a Finiks je ovoga puta bio tu to i da potvrdi sa pobedom od 116:100. U Sansima se najbolja pokazao Džerald Grin sa 24 poena, dok je u Baksima ponovo bio najbolji Brendon Najt sa 25 poena, ali njegov učinak još jednom nije pogurao "jelene" do trijumfa.

Za Milvoki Miroslav Raduljica je ovoga puta dobio dosta manju minutažu nego prošlih utakmica, pa za nešto više od tri minuta nije postigao poene, te je upisao jedan defanzivni skok.

NBA liga, rezultati:

Indijana - Nju Orleans 99:82
Orlando - Majami 94:110
Bruklin - Klivlend 89:82
Čikago - Atlanta 91:84
Minesota - Oklahoma 111:115
San Antonio - LA Klipers 116:92
Finiks - Milvoki 116:110
Portland - Filadelfija 99:101
Sakramento - Šarlot 103:113






IZVOR


Nikolakuzzz
05.01.2014
520
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti