Magazin

Početna » Magazin » 2015 » Mart » 15

Šta nositi na putovanje?
Uvek postoji dilema pred polazak na putovanje, bilo dugo ili kratko, šta sve poneti sa sobom. Treba barem nedelju dana ranije napraviti spisak stvari i na vreme ih pripremiti, odnosno oprati, kupiti ili pozajmiti.

Potrošite sate na gomilanje svega što mislite da vam je potrebno, a kad stignete na odredište shvatite da vam nešto fali?! Reći ćemo vam šta treba da ponesete da biste iz vašeg putovanja izvukli maksimum, kao i da biste putovali što jednostavnije.
Prvo i najvažnije su dokumentacije bez kojih nećete moći da pređete granicu ili ćete biti kažnjeni. Pasoši, putnička dokumenta (vaučer, avio karte, ugovor o putovanju, opšti uslovi putovanja touroperatera), putno i zdravstveno osiguranje, vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, međunarodna vozačka dozvola, zeleni karton ukoliko putujete svojim vozilom…ukoliko vozilo nije vaše morate izvaditi dozvolu za upravljanjem tuđim vozilom u inostranstvu, kartice npr. frequentflyer i slično su obavezni!

Umesto deset majica, gaća i čarapa dovoljno je poneti dve-tri i malo praška za veš u kesici. Kako stignete u neko mesto gde planirate da provedete nekoliko dana, napunite lavabo vodom, operete veš, i okačite ga da se osuši.

Dovoljno je poneti četiri peškira; dva za kupanje, a po jedan za lice i ruke. Svi peškiri treba da budu mali. Po potrebi možete lako da ih operete i brzo osušite. Ukoliko planirate da se odmarate na plažama kupite prekrivke na licu mesta koji su znatno lakše od velikih, standardnih peškira. Uvek treba poneti i nekoliko lekova sa sobom radi prevencije (hanzaplast, toplomer, jod, hidrogen, fenistil ili sinopen protiv ujeda insekata, ercefolora duo, kafetin, defrinol, andol, rupurut i andol).

Treba poneti barem tri para obuće i to udobne patike, sandale ukoliko to vremenski uslovi dozvoljavaju i papuče (za tuširanje). Verujem da svako zna koliko je udobna obuća bitna za celodnovno šetanje.

Svesni ste da sa sobom treba nositi što manje pakovanje kozmetike. Kreme treba svesti na minimum, a sve ostalo mora stati u jednu malu torbicu. Praktično je kupati se gelom za tuširanje. Ako nosite šampon nema potrebe da boca bude puna tečnosti. Procenite koliko vam je tečnosti potrebno za 5,10 ili 20 pranja. Isto važi i za štapiće za uši. Ne zaboravite pastu za zube, četkicu, makazice za nokte i eventualno fen za sušenje kose. Poželjno je da uvek kod sebe imate pakovanje vlažnih maramica igel za dezinfekciju ruku.

Ostale stvarčice: telefon, foto aparat, punjači, ključevi, mapa, novčanik, naočari, šeširi, knjiga i slično.

IZVOR


Unique
15.03.2015
1792
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti