Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 4

Sudar sa kelnericom okončao seriju Sparsa, "prokleta dvorana" kobna za Lava
Samo dva NBA meča odigrana su u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu, no oba su donela obilje zanimljivosti. Rezultati su, nekome, najvažniji: Minesota je u Denveru ostvarila pobedu od 101:97 iako se povredio njen lider Kevin Lav, njujorški Niksi su prekinuli niz San Antonija od sedam trijumfa savladavši Sparse sa 100:83, no te duele obeležili su i neobični detalji.

San Antonio je u Medison Skver Garden stigao na krilima serije uspeha, tokom koje je rivalima prosečno davao skoro 112 poena. Niksi su ih dočekali sjajnom odbranom, ali i tajnim oružjem, kelnericom.


Jedan od važnijih igrača gostiju, Stiven Džekson, probao je da iz ugla pogodi koš Njujorčana, a onda je pri doskoku, sasvim slučajno, nagazio na kelnericu koja je usluživala gradonačelnika "velike jabuke" Majkla Blumberga. Džekson se sapleo, probao da se, šepajući, vrati na teren, a tamo je već stizala kazna. Karmelo Entoni je u akciji 5-na-4 pogodio trojku, najajvivši da je krah Sparsa vrlo blizu.

Stiven Džekson je, posle zatraženog tajmauta, odveden u svlačionicu zbog povrede skočnog zgloba, a Karmelo je sa 23 poena odveo Nikse (učinak 22-10) do ubedljive pobede protiv San Antonija (26-9) čiji je najefikasniji igrač Geri Nil sa 12 koševa.

I dok je renovirani Medison Skver Garden ostao enigma za Sparse, koji u njemu nisu gostovali dve godine pa se trener Greg Popović, malo u šali a malo u zbilji, drao na Tonija Parkera kako ne ume da nađe put od svlačionice do terena, i u jednoj drugoj dvorani bilo je problema sa povredama.

Denverov "Pepsi centar" doneo je radost Minesoti, zahvaljujući rezervisti Barei koji je 12 od svojih 17 poena ubacio u poslednjoj deonici, ali je ponovo bio koban za najboljeg igrača Timbervulfsa, Kevina Lava.

Lav, koji je ovoga puta u trećoj četvrtini povredio prst i zbog toga nije više ulazio u igru, u istoj dvorani je prošlog aprila doživeo lakši potres mozga i istegnuće vrata. Očekivalo se da će ga usled nove povrede u ulozi lidera u finišu meča naslediti Nikola Peković, no 11 poena i tri skoka crnogorskog reprezentativca ipak nisu bili presudni. Štaviše, dok je Peković bio na parketu Nagetsi su postigli 13 poena više od Minesote, pa se za trijumf Minesote pobrinula četvorka rezervista, predvođena Bareom čiji je "plus/minus" faktor (koš-razlika koju tim napravi dok je na parketu) bio čak 20.

U poraženom timu Nagetsa, kojima je ovo tek drugi poraz u sezoni pred svojim navijačima, bolji od ostalih bili su Louson i Kufus sa po 16 poena.


IZVOR


Nikolakuzzz
04.01.2013
495
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti