Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Decembar » 22

Superimunitet: 5 namirnica koje pobeđuju najteže bolesti
Vodeći nutricionista dr. Fabricio Manćini govori da se nešto neverovatno dešava kada jedemo zdravu hranu i odmaramo telo od brze hrane, loših masti, rafiniranog brašna i šećera.

„Video sam stotine mojih pacijenata izlečenih od hroničnih bolesti koji su izgubili kilograme bez napora i koji su počeli da se osećaju poletno kada su počeli da jedu određene vrste voća i povrća koje regulišu varenje“, kaže dr. Manćini. On je predsednik univerziteta Parker u Dalasu i autor The Power of Self-Healing.

„Kada se pravilno hranite, prestajete da se osećate naduveno i zakrečeno, i što je najbolje, poboljšavate svoje samo-izlečive potencijale.“

Dr. Manćini je ovo potvrdio hiljadama eksperimenata striktnim dijetama na voću i povrću koje su zaštita protiv srčanih bolesti, raka i mnogih hroničnih smetnji. Pilule, kako on kaže, nisu rešenje.

„Trebalo bi da prestanemo da koristimo previše pilula i lekova protiv bolesti i počnemo da koristimo voće i povrće“, kaže on.

Dr. Manćini daje pet top namirnica za samoizlečenje, bilo da ste gojazni ili imate neko drugo hronično oboljenje poput raka, dijabetesa, artritisa, bolesti srca, visokog krvnog pritiska, stomačnih problema ili zamora.

„Sve ove vrste hrane su lek za bolesti, unapređuju i jačaju vaš imuni sistem, pospešuju varenje i čine da se osećaju sjajno“,dodaje on. „Prosto govoreći, kada se dobro hranite, dobro se osećate“.



• Brokoli – Ovo super-povrće je lek protiv raka koji pomoću vitamina C jača imuni sistem. On takođe normalizuje krvni pritisak i poboljšava varenje zahvaljijući bogatom izvoru ugljenih hidrata.



• Višnje – Pomažu uništenju raka. Takođe su bogate melatoninom, hormonom koji reguliše ciklus spavanja.

Melatonin deluje kao antioksidant koji štiti ćelijsku membranu od oštećenja. Sokom od višanja se možemo uspešno boriti protiv hroničnih bolova, gihta i srčanih oboljenja.



• List cikorije – poznate kao kovrdžava endivija, je salata za vas, jer sadrži više vitamina A nego bilo koja druga zelena salata. Samo četvrtina sirovog cikorijinog zeleniša sadrži sve što trebate.

Vitamin A je moćan regenerator, značajan za zdravlje imunog sistema i zaštitnik inspiracije. Većina vitamina A u cikoriji dolazi iz beta-karotena, snažnog leka protiv raka.



• Kokosovo ulje – Svih ovih godina smo upozoravani da izbegavamo tropska ulja jer su bogata zasićenim mastima koja dovode do ugrušaka u arterijama.

Ali danas je kokosovo ulje sastavni deo super-hrane. Stimuliše imuni sistem zahvaljujući lauričnoj kiselini, masnoj kiselini u ulju. Laurična kiselina se bori protiv bakterija i virusa u našem telu. Kašičica kokosovog ulja dnevno je sve što vam je potrebno.



• Brusnica – Ova večera za dan zahvalnosti služi kao prirodni lek za mnoge bolesti. Jedna od najčešćih je urinarna infekcija, protiv koje brusnica deluje tako što sprečava da se štetne bakterije zalepe za urinarni trakt.

Najvažniji sastojak brusnice je grupa fitohemikalija pod nazivom proantocijanini. Ispijanjem osam unci soka od brusnice koji sadrži najmanje 27% sirupa može pomoći protiv ponavljanja infekcije.

Ali isceliteljske sposobnosti ovih šarenih bobica ne prestaju ovde. One sadrže više fenola nego crveno grožđe, koje je fabrika hemikalija što sprečavaju taloženje holesterola u arterijama.

IZVOR


Moonchild
22.12.2013
1192
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti