Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Septembar » 11

Tajna srećne veze je u (malim) razlikama
Više šansi za srećnu vezu imaju parovi kod kojih ima malih neslaganja između partnera. Uostalom, priznajte, kad ste u društvu sa nekim parom koji se "nikada ne svađa", zar nemate utisak da tu nešto ne štima?

Na prvi pogled može nam se učiniti da je za zdravu, trajnu, srećnu vezu dobro da partneri imaju mnogo zajedničkog, i kada su se psiholozi u istraživanjima bavili mlađim parovima, rezultati su takve teorije i potvrđivali. Ali, u novom istraživanju naučnike je zanimalo šta je potrebno za zaista srećan, dugovečan brak, pa su ispitanici bili stariji parovi. Rezultati su iznenađujući - više šansi za srećnu vezu imaju parovi kod kojih ima malih neslaganja između partnera.

U ovoj studiji su učestvovali parovi koji su u braku barem 40 godina. (Iako vam možda deluje neverovatno, i to se dešava, čak i u današnje vreme, a složićete se da su ljudi koji su u vezi ili braku decenijama možda bolja ciljna grupa za istraživanja ovog tipa od parova koji su se prekjuče upoznali.)

Dakle, cilj istraživanja u kojem su učestvovali ispitanici koji su sa partnerom proveli decenije bio je da se utvrdi da li sličnosti i razlike u karakteru utiču na to da li će brak biti srećan. Ispostavilo se da više šansi za srećan brak imaju parovi kod kojih među partnerima ima malih razlika u životnim stavovima, prirodi i osobinama, od onih koji se u svemu slažu.

Od ispitanika se očekivalo da popune upitnik u vezi sa sopstvenim osobinama, osobinama partnera, kao i da ocene da li su srećni u braku ili ne. Ispostavilo se na su najsrećniji u braku oni ispitanici čije se osobine ne poklapaju u potpunosti sa osobinama partnera.

Uostalom, priznajte, kad ste u društvu sa nekim parom koji se "nikada ne svađa", zar nemate utisak da tu nešto ne štima?


DerekTrotter
11.09.2011
511
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti