Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 25

Top 10 najboljih mesta za studiranje u inostranstvu
Put u drugu zemlju je svakako neponovljivo životno iskustvo, ali samo ako znate najbolja mesta! Za odabir onog koje vam najviše odgovara utiče mnoštvo faktora, poput životnih troškova, kulture, bezbednosti i naravno, sopstvenog interesa.

Ipak, pre nego što kažete: “Hop!” – skočite, pa pre svega pažljivo razmotrite sve opcije, jer je moguće da vam je ovo jedna jedina prilika da otputujete na neku od egzotičnih lokacija. Nezavisno od onoga šta želite da studirate, predstavljamo vam neke od najboljih mesta za studiranje u inostranstvu.

Australija

Plaže koje oduzimaju dah dovoljan su razlog da Australija zauzme prvo mesto, ali ovaj raj na zemlji ima mnogo više da ponudi, pored morskih kornjača. Dok Melburn može da se pohvali kreativnom energijom i odličnom, lokalnom umetničkom scenom, Sidnej nudi neverovatne poslovne mogućnosti i kulturne događaje, poput Kineske nove godine. Takođe, ovo je odlična opcija za one koji traže malo opušteniji životni stil, Pert je poznat kao “grad obrazovanja” – za ljubitelje dobrog vina.

Najtraženiji poslovi u Australiji su iz oblasti: zdravstva i informatike.


Italija

Italijani su magistrirali umetnost uživanja u životu! Počevši sa poznatim festivalom pod imenom “Farragosto”, koji slave uz kantri muziku, parade i vatromete, do izuzetnih umetničkih dela, prvoklasne hrane i istorijske arhitekture, ova zemlja je bogata tradicijom i nema ničeg lepšeg od prilike da je doživite lično. Italija svakako može da vam ponudi la dolce vita.

Najtraženiji poslovi u Italiji su iz oblasti: ugostiteljstva, medicine, bankarstva.


Španija

Ako vam je popodnevna dremka najslađe zadovoljstvo u toku dana, Španija je prava zemlja za vas! Više nego bilo koja druga zemlja Evrope, španska kultura ohrabruje da živimo za trenutak. Od uličnih izvođača, specifične hrane i predivnih pejzaža, pa do kulture, Španija vam nudi malo, slatko buđenje za vašu kreativnu stranu.

Najtraženiji poslovi u Španiji su iz oblasti: ugostiteljstva i trgovine.


Ujedinjeno Kraljevstvo

Najveći kontakt sa engleskim jezikom verovatno su vam bile serije, zar ne? E, pa, najbolji deo je što u ovom slučaju, verovatno, već znate jezik. Iako je London očigledan izbor, studenti bi možda razmotrili i Mančester kao jeftiniju opciju. Ima veću populaciju studenata od bilo kog drugog grada u Evropi, a takođe je i dom jednog od najboljih fudbalskih timova!

Najtraženiji poslovi u UK su iz oblasti: prosvete i ugostiteljstva.


Francuska

Učenje francuskog se sigurno može pokazati kao korisna i vredna stvar.

Dok je Pariz jedan od najnaprednijih i najperspektivnijih gradova na svetu, Francuska vam nudi svoje male gradove i sela bogate raskošnom tradicijom i nacionalnim blagom. Iskusite kulturu koja nam je ponudila niz čuda: Ajfelov toranj, Trijumfalnu kapiju i… pomfrit!

Najtraženiji poslovi u Francuskoj su iz oblasti: ličnih usluga, ugostiteljstva i ekonomije.


Češka

Prag trenutno ima svoj trenutak pod reflektorima – što se tiče turističke scene.

Zemlja bogata barovima, pivnicama i zamkovima posebno je privlačna mladim turistima, ali popularnost Češke takođe dugujemo i njenim naučnicima, pa je zbog toga i popularna destinacija za studente. Centar je Evrope i idealna za planiranje putovanja u druge zemlje praznicima i vikendom.

Najtraženiji poslovi u Češkoj su iz oblasti: građevinarstva i administracije.


Irska

Neka vas nepoznavanje jezika ne spreči da razmotrite ovu opciju! Irska ima takav svet tradicije i kulture da ponudi, da bi bilo šteta odbaciti je. Odaberite: šetnja ulicama Dablina, oslikanih živim bojama i ulepšanih uličnim izvođačima, ili ipak barovi, zbog kojih ćete pivo gledati na drugi način. Irski univerziteti vam nude prijateljsku atmosferu i studentske organizacije koje će vas oduševiti i predstaviti vam njihovu kulturu u punom sjaju!

Najtraženiji poslovi u Irskoj su iz oblasti: knjigovodstva, inženjeringa, marketinga.


Kanada

Zamislite Njujork sa malo Vegasa u njemu, pa ćete razumeti kakav vam život Montreal nudi! Pravi grad za žurke, u svakom smislu te reči, koji sadrži najpopularnije festivale poput džez festivala, kao i “Just for laughs” - najvećeg festivala komedije koji će vas oduševiti! Da i ne pominjemo prijatan mentalitet i prijateljsku nastrojenost Kanađana!

Najtraženiji poslovi u Kanadi su iz oblasti: zdravstva, informatike, knjigovodstva i ekonomije.


Mađarska

Budimo iskreni, skroman budžet za jednog studenta može biti strašna stvar! Budimpešta ima izuzetno povoljan smeštaj i hranu, a nudi jedinstveno iskustvo. Odlična opcija za one koji su zainteresovani za međunarodne poslove. Pored sjajne edukacije, pruža vam i dobru, začinjenu hranu i sjajan noćni provod.

Najtraženiji poslovi u Mađarskoj su iz oblasti: prosvete, informatike, zdravstva.


Nemačka

Ma, dovoljna je samo jedna reč da vas kupi – “Oktobarfest”! Nemačka je zaslužna za ovaj sjajan festival koji vam nudi najbolju klupsku scenu u Evropi i provod koji traje do onih sitnih sati. Pored toga, Nemačka ima neke od najboljih inženjerskih programa, a da ne pominjemo velike korporacije kao mogućnost za praksu!

Najtraženiji poslovi u Nemačkoj su iz oblasti: inženjeringa i građevinarstva.


Bilo da ste u potrazi za inspiracijom drugim kulturama i načinima života, ili vam samo treba da izađete iz rutine, studiranje u inostranstvu je svakako dobar izbor. Sad je pravo vreme! Ne gubite ni minut, pakujte kofere i put pod noge!

IZVOR


-Mallena-
25.03.2013
692
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti